Situația fostului polițist urmărit pentru crime în California rămâne neclară. Bărbatul a pornit într-o acțiune de răzbunare, după ce ar fi fost concediat fără motiv

Situația fostului polițist urmărit pentru crime în California rămâne neclară. Bărbatul a pornit într-o acțiune de răzbunare, după ce ar fi fost concediat fără motiv
Publicat: 13/02/2013, 10:01
Actualizat: 03/07/2013, 17:39

Incertitudinea plana marți seara asupra situației unui fost polițist, lansat într-o acțiune de răzbunare sângeroasă împotriva Poliției din Los Angeles, în urma incendierii unei cabane în care s-a baricadat după șase zile de urmărire, în California, relatează AFP.

Într-o ultimă evoluție dintr-o zi plină de evenimente imprevizibile, Poliția din Los Angeles (LAPD) a dezmințit, marți seara, că a găsit cadavrul calcinat al lui Christopher Dorner între ruinele unei cabane în care s-a refugiat, în apropiere de stațiunea de schi Big Bear, situată la o distanță de două ore de Los Angeles.

Temperatura în cabană „este încă prea mare pentru a permite (ofițerilor) să intre”, a declarat Andrew Smith, un purtător de cuvânt al LAPD.

„Orice informație potrivit căreia un corp a fost găsit este falsă. Orice informație potrivit căreia un corp a fost identificat ca fiind al lui Christopher Dorner este falsă”, a adăugat el, dezmințind astfel informații difuzate de posturi de televiziune, potrivit cărora suspectul a fost găsit mort.

Dorner, suspectat că a ucis trei persoane în ultimele zile, în regiunea orașului Los Angelesu, cu scopul de a se răszbuna pentru concedierea sa din LAPD în 2008, a fost reperat marți la prânz după ce a furat un vehicul la Big Bear.

Localizarea militarului în rezervă, în vârstă de 33 de ani, a reprezentat o surpriză, anchetatorii declarându-se cu câteva ore mai înainte „dezamăgiți” de urmărirea lor soldată cu un eșec și evocând ipoteza unei fugi a suspectului în Mexic.

După o cursă de urmărire, fugarul a abandonat vehiculul și s-a baricadat într-o cabană izolată. El s-a angajat ulterior într-un schimb de focuri cu aproximativ 200 de ofițeri de poliție și a sporit bilanțul victimelor sale, omorând un ofițer și rănind grav altul.

Cabana a luat foc după un asalt al forțelor speciale, iar forțele de ordine așteaptau să poată căuta printre ruine.

O purtătoare de cuvânt a șerifului comitatului San Bernardino, Cindy Bachman, a confirmat că temperatura era prea ridicată pentru a permite apropierea de ruine, dar a precizat că persoana cu tulburări este foarte probabil Dorner.

„Avem motive să credem că este vorba despre Christopher Dorner”, a declarat ea pentru presă. „Credem că se afla în cabană” atunci când a izbucnit incendiul, a continuat ea, adăugând că „noi credem că este în continuare în interior”.

Surse din cadrul poliției au declarat pentru Los Angeles Times (LAT) că au auzit un foc de armă izolat, imediat după ce a început asaltul împotriva cabanei, sugerând că suspectul ar putea să fie mort.

„Teroarea” provocată de către Christopher Dorner, cum a fost calificată atmosfera de către primarul orașului Los Angeles Antonio Villaraigosa, a început pe 3 februarie, cu uciderea unui cuplu din care făcea parte fiica ofițerului în retragere responsabil de concedierea lui Dorner din rândul forțelor de ordine.

A doua zi, el a publicat un manifest pe Internet, în care afirma că se va răzbuna pe LAPD și pe toate persoanele care au contribuit la concedierea sa. Amenințările sale au antrenat plasarea în cadrul unui program de protecție a peste 40 de persoane.

Două zile mai târziu, el omora un polițist și rănea alți doi într-o ambuscadă, declanșând una dintre cele mai vaste operațiuni de căutare care a avut loc în ultimii ani în California. Căutările s-au concentrat rapis asupra regiunii stațiunii Big Bear, unde a fost găsit vehiculul incendiat al fugarului.

În cazul în care forțele de ordine vor găsi cadavrul printre ruinele cabanei, identificarea sa nu va avea loc imediat.

„Recuperarea unor corpuri din clădiri incendiate este dificilă”, iar identificarea rămășițelor „ar putea necesita zile, chiar săptămâni (…), în funcție de starea corpului”, a precizat Andrew Smith.

Între timp, ancheta va continua, iar „protejarea ofițerilor amenințați și a familiilor lor va fi menținută”.

În manifestul său, Dorner afirma că a fost dat afară din LAPD fără un motiv valabil, acuza fără distincție asiaticii și lesbienele și reclama reabilitarea sa necondiționată.

Poliția a anunțat că va redeschide dosarul cu privire la concedierea sa, hotărâtă după ce suspectul ar fi lansat acuzații false la adresa uneia dintre superiorii săi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
AJUTOR OBLIGATORIU în România. Este vestea pe care o așteptau aproape un milion de români
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Parteneriat istoric! 300 milioane de dolari împotriva bolilor cauzate de schimbările climatice