Statul Islamic amenință, într-o înregistrare, că va ucide doi ostatici japonezi. De această dată, călăul „John” cere răscumpărare

Statul Islamic amenință, într-o înregistrare, că va ucide doi ostatici japonezi. De această dată, călăul „John cere răscumpărare
Publicat: 20/01/2015, 15:30

În această înregistrare video difuzată pe site-urile jihadiste și a cărei autenticitate nu a putut fi stabilită pentru moment, gruparea care controlează părți extinse din teritoriul Irakului și Siriei amenință „să îi ucidă în 72 de ore pe cei doi ostatici” și „cere Guvernului japonez să plătească 200 de milioane de dolari pentru a le salva viața”.

Aceasta este prima dată când organizația, cunoscută pentru brutalitatea sa, anunță că deține ostatici japonezi. Ea i-a identificat drept Haruna Yukawa și Kenji Goto Jogo.

În această înregistrare video, un bărbat îmbrăcat în uniformă jihadistă neagră, ținând în mână un cuțit, vorbește în engleză în fața unei camere în mijlocul a doi ostatici îmbrăcați în ținută portocalie.

Gruparea SI a anunțat deja execuția a patru ostatici occidentali, între care jurnaliștii americani James Foley și Steven Sottloff.

Un oficial din cadrul Ministerului japonez al Afacerilor Externe a declarat că Tokyo urmărește cazul și evaluează situația.

Această înregistrare video a fost publicată în timp ce premierul japonez Shinzo Abe se află în vizită la Ierusalim. Acesta urmează să se întâlnească în cursul zilei de marți cu liderul palestinian Mahmoud Abbas la Ramallah, în Cisiordania, în ultima etapă a turneului său în Egipt, Iordania și Israel.

Guvernul nipon susține că nu va ceda în fața terorismului, iar premierul cere eliberarea ostaticilor

Premierul japonez Shinzo Abe a cerut marți eliberarea imediată a celor doi ostatici japonezi pe care gruparea Stat Islamic amenință că îi va ucide dacă Tokyo nu plătește o răscumpărare de 200 de milioane de dolari, în timp ce Guvernul nipon susține că nu va ceda în fața terorismului, relatează AFP.

„Sunt foarte indignat de un astfel de act”, a declarat el la Ierusalim. „Cer ferm să nu li se facă niciun rău și să fie eliberați imediat”.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Guvernului japonez, Yoshihide Suga, a declarat că Tokyo nu va ceda în fața terorismului. „Poziția țării noastre de a lupta împotriva terorismului fără a se plia rămâne neschimbată”, a declarat el.

„Suntem în curs de verificare a acestei înregistrări video care conține amenințări cu moartea împotriva a doi bărbați prezentați ca fiind cetățeni japonezi”, a precizat Suga.

„Să iei pe cineva ostatic este impardonabil”, a adăugat el, afirmând că „Guvernul este hotărât să facă tot posibilul pentru ca japonezii să fie eliberați cât mai repede posibil” dacă aceste fapte vor fi confirmate.

Abe, aflat în turneu în Orientul Mijlociu, își va anula o parte din angajamente, a declarat Suga, dar întâlnirea cu președintele palestinian Mahmoud Abbas va avea loc.

„Prim-ministrul va cere o cooperare în acest dosar” în cadrul acestei întâlniri, a precizat el.

Adjunctul ministrului japonez de Externe, Yasuhide Nakayama, va fi trimis în Iordania pentru a oferi mai multe instrucțiuni necesare la fața locului, a anunțat purtătorul de cuvânt.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Bucurie imensă pentru Simona Halep. Chiar ea a făcut anunțul: Sunt recunoscătoare...
Pasca cu ciocolată, fără zahăr sau gluten. Rețetă perfectă și pentru vegani
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Ruinele unui vechi oraș din Filipine au ieșit la suprafață în urma secetei