Trump a dat în judecată postul TV Univision de la care a cerut despăgubiri de 500 milioane de dolari

Trump a dat în judecată postul TV Univision de la care a cerut despăgubiri de 500 milioane de dolari
Publicat: 01/07/2015, 11:27

Postul Univision a anunțat, săptămâna trecută, că nu va transmite concursul Miss USA de pe 12 iulie, din cauza frazelor insultătoare rostite de Donald Trump la adresa imigranților mexicani, în timpul discursului prin care magnatul american a anunțat că va candida pentru a fi nominalizat din partea Partidului Republican la alegerile prezidențiale din 2016.
În documentele oficiale depuse la tribunal, Donald Trump acuză postul Univision de „încercare prost disimulată” de a-i îngrădi libertatea de exprimare, cu scopul de a spori șansele lui Hillary Clinton, care speră să devină candidatul Partidului Democrat pentru funcția de președinte al Statelor Unite. Acționarul principal al acestui post de televiziune, Haim Saban, este un sponsor al campaniei lui Hillary Clinton, precizează aceleași documente.
În timp ce și-a anunțat în mod oficial candidatura pentru nominalizarea din partea Partidului Republican, pe 16 iunie, Donald Trump a acuzat Mexicul, spunând că această țară trimite în Statele Unite violatori și traficanți de droguri.

„Atunci când Mexicul își trimite oamenii la noi, ei nu îi trimit pe cei mai buni, nu îi trimit pe oamenii ca voi”, a declarat Donald Trump. „Ei (Mexicul, n.r.) trimit aici oameni care au multe probleme și aceștia aduc cu ei problemele lor. Aduc cu ei droguri, aduc crime, sunt violatori, însă presupun că unii dintre ei sunt oameni buni, dar eu am vorbit cu grănicerii și ei mi-au spus ce fel de oameni primim în țara noastră”, a adăugat magnatul american.

În declarația publică prin care a anunțat, marți, inițierea acestui proces, Donald Trump a refuzat să retracteze acele declarații.

„Nimic din ce am declarat în acea zi nu diferă de ceea ce tot spun în public de mulți ani. Există un nivel ridicat de criminalitate în această țară din cauza imigrației ilegale, care nu este controlată”, a spus milionarul american.

Totuși, Donald Trump a precizat că are „un mare respect pentru Mexic” și că iubește „poporul mexican și spiritul său extraordinar”.

Postul Univision a publicat la rândul său o declarație de presă în care a spus că a analizat acuzațiile depuse în justiție împotriva sa de Donald Trump, pe care le consideră „atât false din punct de vedere faptic, cât și ridicole din punct de vedere legal”. Postul Univision a spus că își va apăra imaginea „cu toată vigoarea” în procesul care va urma.

Reprezentanții săi au spus că vor „continua să lupte împotriva eforturilor continue depuse de Trump de a se îndepărta de comentariile insultătoare pe care le-a făcut pe 16 iunie la adresa imigranților mexicani”.

Săptămâna trecută, postul de televiziune Univision a anunțat că nu va difuza concursul de frumusețe Miss USA și că va întrerupe orice relație de afaceri cu Miss Universe Organization, un joint venture între Donald Trump și postul NBCUniversal, deținut de grupul media Comcast, în urma „declarațiilor recente și insultătoare la adresa imigranților mexicani” făcute de magnatul american.

Postul NBC a anunțat la rândul său, luni, că l-a concediat pe Donald Trump și că întrerupt colaborarea cu concursurile de frumusețe Miss USA și Miss Universe, din cauza acelor comentarii insultătoare. Donald Trump a anunțat că nu va participa la reality show-ul „The Apprentice”, difuzat de NBC, în timp ce va candida pentru Casa Albă.

Donald Trump, în ciuda notorietății sale, este considerat un candidat cu șanse mici de a fi nominalizat din partea Partidului Republican în cursa prezidențială de la alegerile din 2016.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Halep a aflat acum verdictul REAL. E o diferență de la cer la pământ
Vestea zilei despre Digi/RCS-RDS. Mai multe televiziuni, scoase din Grila de programe
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern