• Publicat:
Internațional

Una dintre rachetele lansate de Iran a căzut la 40 de kilometri distanță de țintă, fără a exploda

Una dintre rachetele lansate de Iran a căzut la 40 de kilometri distanță de țintă, fără a exploda
Una dintre rachetele balistice lansate de Iran împotriva bazelor militare americane din Irak a căzut la 40 de kilometri distanță de baza aeriană Ein Al-Assad.

Un jurnalist irakian a postat pe Twitter fotografii cu racheta, care nu a explodat, în mijlocul unui câmp. Ziaristul a precizat că locația este în apropierea satului Hitan.

Iranul a anunțat că a lansat în total 22 de rachete balistice împotriva celor două ținte. 17 dintre ele au vizat baza Ein Al-Assad, care găzduiește, potrivit BBC, 1.500 de soldați din Statele Unite și din țările care face parte din coaliția anti-jihadistă. Celelalte cinci proiectile s-au îndreptat către baza militară din Erbil, acolo unde sunt staționați 3.600 de militari și civili, din 13 țări diferite.

Armata irakiană a precizat că niciun militar nu a fost rănit în timpul atacurilor. Nu există nicio informație despre posibile victime nici în rândul soldaților americani, în pofida faptului că televiziunea de stat iraniană a vorbit despre 80 de morți în tabăra Statelor Unite.

Inchide