Unii răpitori nu erau originari din Africa de Nord, anunță ministrul norvegian de Externe

Unii răpitori nu erau originari din Africa de Nord, anunță ministrul norvegian de Externe
Majoritatea răpitorilor de la complexul algerian de exploarea gazelor de la In Amenas erau originari din Africa de Nord, dar unii erau originari din afara acestei regiuni, a anunțat ministrul norvegian de Externe sâmbătă, relatează AFP.
Publicat: 19/01/2013, 22:20
Actualizat: 04/10/2018, 22:01

Douăzeci și trei de ostatici au murit în cele patru zile ale crizei în incinta unui complex algerian de exploatarea gazelor, iar 32 de răpitori au fost uciși de forțele speciale din cadrul armatei care au efectuat un asalt asupra instalației, potrivit unui bilanț oficial provizoriu, relatează AFP.

„Răpitorii provin din diferite țări, în principal, dar nu doar din regiune”, a declarat șeful diplomației norvegiene Espen Barth Eide, într-o conferință de presă.

„S-a anunțat (că este vorba despre) cetățeni din țări din afara (regiunii) Africii de Nord”, a adăugat el, fără să precizeze țările vizate, dar subliniind că a fost tot mai bine informat de către autoritățile algeriene în cursul ultimelor zile cu privire la această luare de ostatici.

Potrivit unui bilanț provizoriu întocmit de către autoritățile algeriene, 23 de ostatici au murit, iar 32 de răpitori au fost uciși începând de miercuri, ziua atacului islamiștilor la In Amenas.