Silviu Bănilă
23.11.2014
Internațional

Vladimir Putin: „Nu vom urma calea Cortinei de Fier. Este imposibil!”

Vladimir Putin: „Nu vom urma calea Cortinei de Fier. Este imposibil!”
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, spune că izolarea Rusiei în contextul crizei din Ucraina este „imposibilă", după ce Statele Unite ale Americii au amenințat că vor impune noi sancțiuni în cazul regimului de la Kremlin.

Vladimir Putin a spus că Moscova nu va fi izolată pe plan internațional și a negat riscul unor „consecințe catastrofale” pentru economia Rusiei, generate de sancțiunile occidentale, care sunt nemulțumite de intervenția Kremlinului în Ucraina.

Putin a declarat pentru TASS că Rusia a fost conștientă de riscul apariției unei noi „Cortine de Fier”, referindu-se la granițele ideologice și materiale care au divizat Europa, de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial până la cel al Războiului Rece.

„Nu vom urma calea Cortinei de Fier. Este imposibil!”, a spus Putin. Pe fondul crizei din Ucraina, rubla s-a depreciat considerabil față de euro. Vineri, la Kiev, vicepreședintele american Joe Biden a acuzat Rusia că nu a respectat tratatul de pace încheiat în luna septembrie, care includea și încetarea focului în Ucraina. „Dacă Rusia va continua cu aceste lucruri, va suporta consecințele, se va izola și mai mult”, a avertizat Biden. 

Inchide