Cea mai mare achiziție din istoria IT: EMC a acceptat să fie preluată de DELL

Cea mai mare achiziție din istoria IT: EMC a acceptat să fie preluată de DELL
Publicat: 12/10/2015, 16:00

UPDATE. Titlurile EMC sunt în urcare cu 7% în timpul tranzacțiilor electronice premergătoare deschiderii bursei americane, dar de la începutul anului sunt în declin cu 7%, în timp ce indicele S&P 500 a pierdut 2,1%.

„Creăm o companie cu o forță incredibilă. Este vorba de a aduce împreună tehnologii complementare și să ajutăm clienții să răspundă provocărilor și oportunităților create de viitorul digital”, a declarat Michael Dell, președinte și director general al Dell, la CNBC.

Acționarii EMC vor primi circa 33,15 dolari pe acțiune în numerar și un tip de acțiuni evaluate în funcție de valoarea participației de control deținută de EMC la VMware, care va rămâne independentă și tranzacționată public, se arată într-un comunicat al companiilor.

Tranzacția este cea mai mare din istoria sectorului tehnologic, fiind peste oferta de 37 de miliarde de dolari a producătorului de cipuri Avago Technologies pentru Broadcom, achiziție care nu este încă finalizată.

Achiziția EMC va ajuta Dell să își diversifice operațiunile dincolo de piața PC-urilor aflată în stagnare și îi va da dimensiunea necesară să atace piața de administrare și stocare a datelor, mult mai profitabilă.

În cadrul acordului, EMC are dreptul ca timp de 60 de zile să poată primi oferte din partea altor cumpărători. În cazul în care va găsi un cumpărător mai bun, EMC va plăti Dell un comision cu discount, pentru anularea acordului.

Dacă va fi finalizată, tranzacția ar fi a doua preluare majoră efectuată de Michael Dell, unul dintre pionierii industriei PC, în numai doi ani. Michael Dell a cumpărat integral compania Dell în urmă cu doi ani, pentru 25 de miliarde de dolari, pentru a câștiga timp pentru restructurarea acesteia.

Dell negociază cu mai multe bănci asigurarea unei finanțări de 40 de miliarde de dolari pentru achiziția EMC, au declarat anterior surse apropiate situației.

Potrivit surselor, EMC nu a fost abordată de alți posibili cumpărători, cu o ofertă alternativă, probabilitatea ca acest lucru să se întâmple fiind scăzută.

Știrea inițială. EMC a acceptat o ofertă de 33 de dolari pe acțiune, care include o componentă de 27 de dolari în numerar pentru acțiunile EMC, iar restul sub formă de instrumente financiare evaluate în funcție de valoarea VMware, producătorul de software pentru centre de date pe care EMC îl controlează.

În cadrul acordului, EMC are la dispoziție 60 de zile pentru a căuta o ofertă mai bună din partea altor potențiali cumpărători, au precizat sursele.

Prevederea este o măsură preventivă pentru a evita o confruntare publică cu compania de investiții Elliott Management, care deține o participație importantă la EMC.

Dacă va fi finalizată, tranzacția ar fi a doua preluare majoră efectuată de Michael Dell, unul dintre pionierii industriei PC, în numai doi ani.

Michael Dell a preluat compania Dell în urmă cu doi ani, împreună cu fondul Silver Lake, pentru 25 de miliarde de dolari, iar producătorul de PC-uri a fost retras de la bursă, pentru a câștiga timp pentru restructurare.

Operațiunile EMC de stocare a datelor vor completa portofoliul Dell care include servere, servicii IT și PC-uri, compania încercând să se poziționeze mai bine în raport cu companii mai puternice ca IBM și Hewlett-Packard.

Dell negociază cu mai multe bănci asigurarea unei finanțări de 40 de miliarde de dolari pentru achiziția EMC, au spus sursele.

O ofertă de circa 33 de dolari pe acțiune va fi cu 27% mai mare decât cotația înregistrată de titlurile EMC înainte de apariția informațiilor referitoare la propunere, săptămâna trecută.

Unii directori ai EMC sunt îngrijorați totuși că Elliott Management ar putea fi nemulțumită de oferta făcută de Dell și fondul de investiții Silver Lake.

Persoane apropiate situației au declarat că EMC nu a fost abordată de alți posibili cumpărători cu oferte alternative, probabilitatea ca acest lucru să se întâmple fiind scăzută.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă