• Publicat:
IT&C

După ce Microsoft l-a făcut miliardar, un suedez a înțeles că banii nu aduc fericirea. Explicația e cât se poate de simplă

După ce Microsoft l-a făcut miliardar, un suedez a înțeles că banii nu aduc fericirea. Explicația e cât se poate de simplă
Banii aduc fericirea. Cel puțin asta cred majoritatea oamenilor. Sunt, însă, și cazuri în care acest lucru nu se întâmplă. Creatorul celebrului joc video Minecraft spune că după ce a devenit miliardar se simte trist și singur.

A creat jocul-fenomen Minecraft și apoi l-a vândut Microsoft pentru 2,5 miliarde de dolari în noiembrie 2014. Și-a cumpărat o vilă în Beverly Hills în valoare de 70 milioane de dolari și a început o nouă viață, dominată de lux și călătorii în locuri exotice.

Suedezul Markus „Notch” Persson a descoperit, însă, că noua viață nu i se potrivește. Într-o serie de mesaje publicate pe Twitter, miliardarul de 36 de ani se plânge că este „trist și singur”.

„Problema este că atunci când ai totul rămâi fără motivație, iar interacțiunea umană devine imposibilă din cauza dezechilibrului”, a scris Persson. „În Suedia, stau cu ochii în monitor și-mi aștept prietenii, care au slujbe și familii, să-și facă timp să facem lucruri împreună”.

„Sunt in Ibiza cu niște prieteni și petrec alături de oameni faimoși, pot să fac tot ce-mi doresc și niciodată nu m-am simtit mai izolat”, a continuat el.

„Notch” spune că atunci când a vândut coampania Mojang, care dezvoltă Minecraft, a avut grijă ca tuturor angajaților să le fie bine, dar că acum toți îl urăsc. El nu explică și de ce.

Suedezul speră că acest moment dificil din viața sa, apărut după ce a devenit miliardar într-un timp foarte scurt, să treacă.

Creatorul Minecraft, care face parte din organizația Mensa, a celor mai inteligenți oameni, este cunoscut ca fiind un introvertit căruia îi place să stea departe de lumina reflectoarelor.

Potrivit Forbes, averea lui Persson este de 1,5 miliarde de dolari.

 

Inchide