Insider în lumea LARPing, jocul care adună tot mai mulți adepți

Redactor:
Silviu Bănilă
Jocurile americane de tipul LARPing (live-action role-playing), reprezintă o încercare de transpunere a aventurilor RPG de pe calculator și consolă în viața reală.

În week-end, jucătorii LARPing se îmbracă în costumele unor personaje din jocurile video și își imaginează un univers fantastic.  În SUA, Canada și Europa, există tot mai multe grupuri LARPing. În SUA, există peste 30 de cluburi LARPing, fiecare fiind formate din zeci de capitole și mii de membri. În urmă cu câteva săptămâni, Business Insider a vizitat „tărâmul” Alliance, unul din cele mai vechi grupuri de role-playing din SUA, situat în Pennsylvania.

În fiecare seară de vineri, jucătorii se adună în Faire Play, sediul Alliance, improvizat dintr-un hambar uriaș. Jocul durează până dimineața. Cei mai mulți jucători sunt cazați într-o tavernă, o cameră vastă, situată în centrul hambarului și primesc ouă, șuncă, clătite și cafea. Pentru a deveni „personaje de basm”, americanii plătesc 60 de dolari fiecare.

Unul din jocurile de role-playing este Nine Towers, patronat de un tip pe nume Todd. Acesta a explicat că musafirii sunt împărțiți în două echipe, formate din jucători activi și NPC (jucători non-playable). Ei se îmbracă în costumele de scenă, își construiesc personajul și fac orice doresc. Personajele NPC își pot asuma orice identitate, fie că e vorba de un bucătar sau un mercenar. „Armele luptătorilor” sunt construite din PVC, spumă poliuretanică și plastic.

Inchide