iPhone 5S, iPhone 5C – cum arată noile telefoane lansate de Apple. Tehnologia revoluționară care îți permite să deblochezi telefonul cu amprenta digitală

Publicat: 03/02/2014, 12:32
Actualizat: 08/01/2020, 22:47

Pentru milioanele de fani ai Apple, așteptarea a luat sfârșit. Compania a lansat iPhone 5S și versiunea cu carcasă de plastic a iPhone 5, iPhone 5C. iPhone 5S vine cu un procesor mai rapid, cameră cu mai multe funcții și performanțe mai bune și cu un cititor de amprente – Touch ID. Terminalele vor debuta în magazinele dinSUA, Australia, Canada, China, Franța, Germania, Japonia, Singapore și Marea Britanie pe 20 septembrie. Până în decembrie telefoanele vor ajunge în 100 de țări. Odată cu cele două smartphone-uri, Apple a anunțat și versiunea finală a iOS 7. Aceasta va putea fi descărcată începând cu 18 septembrie, anul curent.

iPhone este cel mai de succes produs al Apple, generând jumătate din veniturile de anul trecut ale companiei.

În cel de-al doilea trimestru al acestui an, piața globală a sistemelor de operare mobile a fost dominată autoritar de Android (Google), cu o cotă de aproape 80 la sută, mai exact 79,3%, potrivit firmei de cercetare a pieței IDC. Anul trecut, în aceeași perioadă, Android avea o cotă de piață de 69,1%. Locul doi pe piața sistemelor de operare mobile a fost ocupat, în perioada aprilie – iunie 2013, de iOS (Apple), cu o cotă de 13,2%, față de 16,6% anul trecut.

LIVE TEXT – Lansarea noilor modele iPhone

UPDATE 21:12Prezentarea s-a încheiat. Se pare că Apple nu lansează astăzi niciun produs-supriză, așa cum mulți fani se așteptau.

UPDATE 21:07iPhone 5S și iPhone 5C vor ajunge în magazinele din SUA, Australia, Canada, China, Franța, Germania, Japonia, Singapore și Marea Britanie pe 20 septembrie. Prețurile la iPhone 5S, cu abonament pe doi ani: versiunea cu capacitate de stocare de 16 GB – 199 de dolari, 32 GB – 299 de dolari și 64 GB – 399 de dolari. Noile carcase de protecție lansate cu telefonul costă 49 de dolari fiecare. Precomenzile pentru iPhone 5C încep pe 13 septembrie. Până în decembrie 2013, cele două terminale vor fi disponibile în 100 de țări.

UPDATE 20:57Se trece la senzorul de citire de amprente – Touch ID. Acesta este încorporat în butonul Home. Rolul senzorului este acela de a identifica proprietarul după amprentă. Amprenta apare apoi pe ecran, iar dacă se potrivește, telefonul se deblochează. Touch ID poate fi setat pentru a recunoaște mai multe amprente. Informațiile privind amprentele sunt criptate și stocate în cipul A7.

UPDATE 20:50iPhone 5S are o cameră cu senzor de 8 MP, balans automat pe alb, dual-LED și stabilizare (digitală) automată a imaginii. Se pot face mai multe imagini în diferite tonuri într-o singură captură. Utilizatorul o poate alege apoi pe cea mai bună. Camera poate înregistra video la calitate HD Ready – 720p/120 fps.

Foto: AFP/Mediafax

UPDATE 20:45Autonomia bateriei (în ore) de pe iPhone 5S:

UPDATE 20:34 Se trece la iPhone 5S. Terminalul are un nou procesor, A7, cu 1 miliard de tranzistori, de două ori mai mulți ca modelul anterior, A6. Procesorul este de 40 de ori mai rapid ca cipul de pe primul iPhone, lansat în 2007.

UPDATE 20:30 Smartphone-ul este disponibil în culorile alb, albastru, roz, galben și verde. Prețurile: 99 dolari versiunea cu capacitate de stocare internă de 16 GB și 199 de dolari versiunea cu 32 GB. Ambele prețuri sunt valabile pentru abonamente pe doi ani.Carcasa de protecție pentru iPhone 5C, lansată cu terminalul, costă 29 de dolari.

UPDATE 20:25 iPhone 5C este un iPhone 5 cu carcasă de plastic. Structura internă este ranforsată cu oțel pentru ca terminalul să fie rezistent.

Foto: AFP/Mediafax

UPDATE 20:21 Se trece la iPhone. Tim Cook spune că iPhone 5 este „cel mai iubit iPhone”. Compania a pregătit două noi modele: iPhone 5C și iPhone 5S.

UPDATE 20:17iOS7 va putea fi descărcat începând cu data de 18 septembrie a.c.

UPDATE 20:07 Luna viitoare Apple va livra dispozitivul iOS cu numărul 700 milioane. iOS7 a fost lansat în urmă cu trei luni. Acum compania prezintă forma finală a sistemului de operare mobil. Sunt prezentate ultimele actualizări. Centrul de notificări va putea fi accesat direct de pe ecranul de siguranță. Asistentul vocal Siri a fost îmbunătățit. Utilizatorii vor putea alege acum și o voce de bărbat pentru Siri. Au fost adăugate noi ringtone-uri.

UPDATE 20:03Tim Cook a intrat pe scenă și vorbește despre iTunes Festival, care se ține la Londra în celebra clădire Roundhouse din centrul orașului, în perioada 1 – 30 septembrie. Este vorba despre 30 de seri de concerte. Vor fi prezenți artiști precum Katy Perry, Elton John sau Justin Timberlake. Circa 20 milioane de oameni au aplicat pentru bilete. Festivalul a fost deschis de artista Lady Gaga.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic