UBS: Vodafone ar trebui să vândă activele din România, Australia, Ungaria și Cehia

UBS: Vodafone ar trebui să vândă activele din România, Australia, Ungaria și Cehia
Publicat: 06/11/2014, 19:00

„Pe termen lung, Vodafone ar putea fi preluat de altă companie sau ar putea analiza o tranzacție prin care să își restructureze afacerile”, au declarat reprezentanții UBS, citați de Financial Times.

Gigantul american AT&T și SoftBank, al treilea mare operator telecom din Japonia, ar fi doi cumpărători „logici” pentru Vodafone, notează UBS, divizia de brokeraj a grupului elvețian cu același nume.

UBS estimează că Vodafone va reveni pe creștere în Germania în următoarele trimestre, după o perioadă de declin cauzată de o competiție intensă pe cea mai mare piață a grupului în funcție de vânzări.

Firma de brokeraj a urcat miercuri prețul țintă pentru acțiunile Vodafone și a reiterat recomandarea penrtru investitori la „cumpără”. Titlurile grupului de telefonie au crescut cy 2,4% pe piața din Londra în urma comentariilor UBS, atingând cel mai ridicat nivel din ultimele șase săptămâni.

Vodafone este al doilea mare grup de telefonie la nivel mondial, după China Mobile. Grupul deține rețele de telefonie în 21 de țări și rețele partenere în alte peste 40 de state.

În România, Vodafone avea la sfârșitul lunii iunie 8,568 milioane de clienți, dintre care 7,986 milioane utilizatori ai serviciilor mobile și 55.586 utilizatori ai serviciilor de broadband fix.

Vodafone România a obținut în primul trimestru al anului fiscal 2014-2015, perioada aprilie-iunie, venituri din servicii de 129 milioane lire sterline (158,7 milioane euro), în scădere cu 9,8%, în bază organică, față de aceeași perioadă anului trecut, ca urmare a reducerii tarifelor de terminare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase