ANCHETĂ. Director din Aeroportul Băneasa, trimis în judecată. Procurorii DNA îl acuză de complicitate la trafic de influență

Redactor:
Cristian Lisandru
ANCHETĂ. Director din Aeroportul Băneasa, trimis în judecată. Procurorii DNA îl acuză de complicitate la trafic de influență
Director din Aeroportul Băneasa, trimis în judecată. Procurorii DNA îl acuză de complicitate la trafic de influență

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Bogdan Mitruț, acuzându-l pe acesta de complicitate la trafic de influență. Alături de Bogdan Mitruț – ”la data faptei director al Direcției Operaționale din Aeroportul Băneasa – Aurel Vlaicu” – a fost trimisă în judecată și o altă persoană.

În comunicatul Direcției Naționale Anticorupție se precizează că Bogdan Mitruț este ”bănuit că a ajutat un inculpat să primească 5.000 lei și 25.000 euro pentru a interveni la plăți”.

Potrivit informațiilor transmise de Mediafax, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată – sub control judiciar – a unei persoane fizice, pentru trafic de influență. Totodată, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Bogdan Mitruț, director al Direcției Operaționale din Aeroportul Băneasa – Aurel Vlaicu, pentru complicitate trafic de influență.

În perioada februarie – aprilie 2020, conform informațiilor din rechizitoriu,  persoana fizică ”a beneficiat de ajutorul directorului Mitruț Bogdan Ion, ar fi pretins și primit de la administratorul unei firme (martor în cauză) sumele de 5.000 lei și 25.000 euro, ce reprezentau un comision de 10% din valoarea totală a sumei facturate de societate pentru o serie de lucrări executate în cadrul unui contract de mentenanță și reparații încheiat cu Compania Națională Aeroporturi București SA”.

În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 5.000 lei

Suma de 25.000 euro ar fi fost primită la data de 14 aprilie 2020, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

„Inculpatul ar fi pretins și primit banii respectivi pentru ca, în schimb, să își exercite influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are, prin intermediul directorului Mitruț Bogdan Ion, asupra conducerii companiei naționale, astfel încât firmei să îi fie făcute plățile restante pentru lucrările executate. În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 5.000 lei (reprezentând prima tranșă de bani primiți de inculpatul persoană fizică), în vederea restituirii către omul de afaceri”, se mai precizează în comunicatul transmis de DNA.

Dosarul a fost trimis la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Inchide