PERCHEZIȚII de amploare într-un dosar cu un prejudiciu uriaș! SURSE: Sunt vizate două nume grele / Primele IMAGINI de la operațiune

Publicat: 27/05/2024, 11:14

Percheziții de amploare într-un dosar de evaziune fiscală! Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară și efectuează 3 verificări, în cadrul unui dosar penal. Vorbim despre o operațiune națională împotriva criminalității economice și corupției, mai exact despre 91 de percheziții și 25 de mandate de aducere puse în aplicare.

Potrivit surselor Gândul, în acest dosar este vizat și  Marius Marinoff – cel cunoscut ca ”Regele deșeurilor” din București – președintele Asociația pentru Reciclare și Managementul Integrat al Deșeurilor. De asemenea, ar fi vizat și Janosevic Drăgan,  implicat în achiziția de teste Covid-19, în timpul pandemiei.

Prejudiciul cauzat este, de aproximativ, 5.000.000 de lei

Activitățile vizează sediile și punctele de lucru ale unor societăți, precum și locuințele persoanelor fizice, care ar fi implicate într-un mecanism infracțional operaționalizat în domeniul comercializării de articole sanitare, prin comiterea de infracțiuni de evaziune fiscală, astfel eludând plățile către bugetul de stat, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 5.000.000 de lei.

Pentru recuperarea acestuia, urmează a fi aplicate măsuri asigurătorii. Autoritățile anunță că, după finalizarea perchezițiilor domiciliare vor fi puse în aplicare mandate de aducere pe numele a două persoane cercetate, pentru a fi conduse la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, în vederea audierii și dispunerii de măsuri.

Autoritățile declanșează acțiuni în mai multe orașe pentru protejarea cetatenilor

Într-o amplă operațiune desfășurată la nivel național, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), Inspectoratul General al Politiei Romane si Directia Generala Anticoruptie au efectuat astăzi un total de 17 acțiuni operative.

Aceste acțiuni au inclus punerea în executare a 91 de mandate de percheziție și 25 de mandate de aducere în diferite dosare penale de mare importanță.

Operațiunile desfășurate au vizat în special contrabanda, evaziunea fiscală, înșelăciunile, infracțiunile de mediu și actele de corupție, fiind concentrate pe mai multe regiuni ale țării.

În ceea ce privește contrabanda, mai multe acțiuni au avut loc simultan în diverse județe, inclusiv Suceava, Satu-Mare și Cluj. Autoritățile au descins în forță, efectuând 31 percheziții, dispunând, totodată, 11 mandate de aducere în fața justiției a persoanele suspectate de activități ilegale de depozitare, transport și vânzare a unor cantități semnificative de țigări și alcool de proveniență extracomunitară.

Operațiunile împotriva evaziunii fiscale au fost intense, cu acțiuni desfășurate în București, Dolj și Constanța

Au fost derulate 43 de percheziții in București, Dolj, Cluj și Constanța.S-au emis 10 mandate de aducere pentru suspecte implicate în evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul estimat în urma activităților ilegale este de peste 5.600.000 de lei

Autoritățile au urmărit și sancționat activitățile ilicite care au adus prejudicii semnificative bugetului de stat prin evaziune fiscală și spălarea banilor.Pe lângă acestea, operațiunile au vizat și infracțiunile de înșelăciune, cu acțiuni desfășurate sub coordonarea PICCJ de procurori si de polițiști în Gorj, Botoșani și Miercurea Ciuc.

  • În Gorj, PJ Târgu-Jiu și SICE Gorj au efectuat 9 percheziții și au emis 3 mandate de aducere într-un caz de înșelăciune, fals informatic și fals în înscrisuri oficiale, soldat cu un prejudiciu estimat la 860.000 de lei. Aici, o angajată a unei asociații a întocmit în fals contracte de împrumut, cauzând un prejudiciu semnificativ.
  • În Botoșani, PT Botoșani și SICE Botoșani au desfășurat 5 percheziții și au emis 2 mandate de aducere într-un caz de obținere ilegală de fonduri, unde un suspect a falsificat documente pentru a obține subvenții ilegale, aducând un prejudiciu bugetului de stat.
  • În Harghita, PJ Miercurea Ciuc și SICE Harghita au efectuat 3 percheziții și un mandat de aducere într-un caz de delapidare, în care un funcționar a încheiat contracte de împrumut fără consimțământul beneficiarilor, generând un prejudiciu de 330.000 de lei.

„Aceste acțiuni au fost posibile datorită coordonării eficiente a PICCJ IGPR si a efectivelor de la jandarmi implicate în acțiune, demonstrând angajamentul, determinarea și capacitatea instituțiilor statului de a face față eficient criminalității în diversele sale manifestări, asigurând astfel protecția cetățenilor și integritatea sistemului judiciar”, potrivit Poliției Române.

CITIȚI ȘI:

Percheziţii ale Parchetului European la Botoşani în cadrul unei ANCHETE privind o fraudă de 160.000 de euro

Percheziții într-un dosar de EVAZIUNE fiscală. Prejudiciul este de 4.000.000 de lei

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Analiza lui Traian Băsescu pentru prezidențiale. Ce s-ar întâmpla dacă Ciolacu și Ciucă ar fi...
Călin Geambașu și mama copilului său se plimbă prin instanțe de cinci ani, dar... 'Mă...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
Oana Roman s-a săturat de singurătate şi a dat anunţ matrimonial: 'Caut...'
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
"Rămas bun, prieten drag! O bucată din mine s-a desprins". Lacrimi pentru Andrei, motociclistul de...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Marina Almășan, adevărul din spatele despărțirii de Victor Socaciu: „Personajul care ne tulburase liniștea a...
Cele mai 'bunese' iubite de fotbaliști de la Euro 2024. Pe ce loc sunt româncele
Echipamente obligatorii pe toate mașinile din România. Ce pățesc șoferii care nu le au?
Putin adună provizii imense de hrană într-un buncăr high-tech, în eventualitatea unui război nuclear. Unde...
Cel mai SĂRAC președinte din lume! Are SALARIUL de doar...
Intră banii direct în cont pentru proprietarii de teren. Trebuie depusă cerere, chiar de azi,...
Piața imobiliară din București se scufundă. Acuzații extrem de grave
Ce a urmat după ce un client i-a aruncat cu cafea în față vânzătoarei. Fata...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Imagini de colecție cu Ana-Maria Barnoschi de la cununia civilă!
BANCUL ZILEI. - Aseară m-am îmbătat crunt, nici nu mai stiu cum am ajuns acasă...
Calea Lactee ar fi intrat în coliziune cu ceva uriaș chiar în timpul existenței Pământului
×