Fostul adjunct al Direcției de Informații a Armatei, gen. Iulian Gherghe, condamnat definitiv pentru delapidare

Fostul adjunct al Direcției de Informații a Armatei, gen. Iulian Gherghe, condamnat definitiv pentru delapidare
Caracter ilusrativ/Sursa: Sutterstock
Publicat: 07/12/2021, 15:45

General-maior(r.) Iulian Cristian Gherghe – fost adjunct al Direcției Generale de Informații a Armatei (DGIA) a fost condamnat, marți, la 1 an și 5 luni de închisoare cu suspendare pentru delapidare, după ce și-a însușit aproape 180.000 de dolari din fondurile serviciului secrat al Armatei. 

Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție și este definitivă.

Judecătorii au menținut, astfel, decizia primei instanțe – Curtea Militară de Apel -, din luna septembrie, și au respins solicitarea procurorilor de a majora pedeapsa.

Generalul în rezerva va sta 2 ani și jumătate sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Ilfov. În acest interval el va trebui să participe la un program de reintegrare socială şi să facă muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare la Primăria comunei Cornetu sau Şcoala Gimnazială nr. 1 Cornetu.

Acuzațiile procurorilor militari

Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel l-a trimis în judecată, joi, în stare de arest preventiv, pe generalul (r) Gherghe Iulian Cristian, fost director adjunct al DGIA, pe care îl acuză de săvârşirea mai multor infracțiuni: delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.

Procurorii militari susțin că, în calitate de locțiitor al șefului DGIA, generalul Gherghe și-a însușit, fără drept, 179.470 de dolari din fondurile ce aparțin acestei structuri militare, scop în care a falsificat și folosit mai multe înscrisuri oficiale.

Prejudiciul material cauzat a fost reparat în întregime în cursul urmăririi, de către inculpat, prin restituirea sumei sustrase, precizează Parchetul Militar CAB.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult