TRIBUNAL. Preşedintele Şcolilor Lumina, câștig în procesul de calomnie cu un ziarist turc din România

TRIBUNAL. Preşedintele Şcolilor Lumina, câștig în procesul de calomnie cu un ziarist turc din România
Fatih Gursoy, câștig de cauză în a doua instanță / Sursa: theblacksea.eu
Publicat: 11/07/2020, 14:19

Preşedintele Şcolilor Lumina, Fatih Gursoy, pe numele căruia a existat o cerere de extrădare din partea regimului de la Ankara, a avut câștig de cauză în procesul intentat pentru calomnie unui ziarist turc din România, Hamdi Yılmaz, de la Gazete Balkan. Tribunalul București a decis ca pârâtul să îi plătească 30.000 de lei, pe care Fatif Gursoy vrea să îi doneze victimelor decretelor guvernamentale adoptate după puciul eşuat din Turcia. Decizia Tribunalului București, pronunțată luni, nu e definitivă, ci poate fi atacată cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare.

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe ziaristul turc Hamdi Yilmaz, de la Gazete Balkan, la plata a 30 000 de lei, daune morale în procesul de calomnie deschis de preşedintele Lumina Instituţii de Învăţământ, Fatih Gursoy, au transmis reprezentanții acesteia, sâmbătă, printr-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, acţiunea în instanţă a fost iniţiată în urmă cu aproape trei ani, după apariţia în Gazete Balkan, un portal de ştiri în limba turcă din România, a unei serii de articole calomniatoare şi jignitoare care îl aveau în centru pe preşedintele Lumina Instituţii de Învăţământ, Fatih Gursoy. A fost afectată imaginea preşedintelui Gursoy şi a Şcolilor Lumina, instituţii în care performanţa în educaţie este la cel mai înalt nivel.

Tribunalul București a respins apelul lui Hamdi Yilmaz la sentința din primă instanță, de Judecătoria Sectorului 1, a decis că acuzaţiile aduse de ziaristul turc sunt nefondate şi l-au condamnat la plata a 30.000 de lei daune morale.

Donații pentru victimele regimului din Turcia

Conform documentului citat, preşedintele Lumina Instituţii de Învăţământ a decis să doneze banii familiilor victimelor decretelor guvernamentale adoptate după puciul eşuat din 15 iulie 2016. În Turcia, peste 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eşuat şi peste 150.000 de cetăţeni turci au fost concediaţi prin decrete guvernamentale, majoritatea fiind funcţionari publici din sistemul educaţional şi juridic.

,,Mă bucură decizia justiţiei, deoarece confirmă că eu, împreună cu familia mea, cu Şcolile Lumina, am fost victimele unei intense campanii de defăimare derulate prin intermediul Gazete Balkan. În România există stat de drept, justiţia apără drepturile cetăţenilor, decizia data în cazul meu fiind o dovadă în acest sens. În calitate de preşedinte al Lumina Instituţii de Învăţământ, singura mea activitate este legată de performanţa şcolară, de dezvoltarea şi adaptarea procesului educaţional la provocările viitorului şi mă bucur că am reuşit să facem din şcolile noastre un etalon de referinţă în educaţia din România. Munca a sute de profesori, a sute de oameni implicaţi în activitatea şcolilor noastre trebuie respectată, nu denigrată prin acuzaţii fără acoperire”, a declarat Fatih Gursoy, preşedintele Lumina Instituţii de Învăţământ.

Pe numele lui Fatih Gursoy, în vârstă de 50 de ani, care se află din 2011 în România, autoritățile turce au făcut o cerere ce extrădare, fiind acuzat că ar fi folosit aplicația ByLock pentru a comunica cu reprezentați a unei organizații teroriste si că ar fi făcut un transfer bancar pentru membrii ai organizației, dar și că ar fi liderul al unei organizații teroriste în România.

În decembrie anul trecut, Curtea de Apel București a respins cererea de extrădare, după ce a constatat ca nu sunt îndeplinite condiţiile extrădării cu privire la cetăţeanul turc Fatih Gursoy. „Conform dosarului se cerea între 15 – 22,5 de ani de închisoare, cred cu tărie că dacă m-aș fi întors în Turcia aș fi fost supus torturii. Deoarece nu există dovezi pentru ceea ce sunt acuzat, aș fi petrecut mult timp în închisoare înainte să fiu judecat. Autoritățile turce ar fi făcut o propagandă mass-media din succesul capturării mele”, spunea atunci preşedintele Lumina Instituţii de Învăţământ.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii