5 descoperiri pe care nimeni nu și le-a putut explica

Publicat: 26/06/2016, 21:09
Potrivit BrightSide, acestea sunt câteva dintre misterele nerezolvate ale lumii.
1. Păsările Moa
Păsările Moa au fost niște păsări care nu puteau să zboare, ce locuiau în Noua Zeelandă, dar specia lor a fost extinsă în jurul anului 1500. Potrivit unei teorii, ele au fost omorâte de populația Māori. În timpul unei expediții ce s-a desfășurat în secolul XX, oamenii de știință au descoperit o gheară foarte mare ce aparținea unei astfel de păsări, care s-a conservat extrem de bine timp de decenii.
2. Complexul de Temple Saksaywaman, Peru
Arhitectura din piatră a acestui templu antic, a cărui construire a fost posibilă fără utilizarea unei singure picături de mortar, este cu adevărat uimitoare. În unele cazuri, este imposibil să treci o coală de hârtie printre pietre. Mai mult decât atât, fiecare bloc de piatră are o suprafață netedă și colțuri rotunde, dar nimeni nu știe cum și cine le-a construit.
3. Poarta Soarelui, Bolivia
Poarta Soarelui poate fi găsită în Tiwanaku, un oraș antic și misterios din Bolivia. Unii arheologi cred că a fost centrul unui imperiu măreț în primul mileniu î. Hr.. Nimeni nu știe ce semnifică gravurile făcute în poartă. Este posibil ca acestea să aibă semnificații astrologice sau astronomice.
4. Peșterile Longyou, China
Aceste peșteri au fost scoase din pietrele de nisip de mâini omenești, iar o asemenea muncă dificilă a necesitat participarea a mii de oameni. Totuși, nu există nicio mențiune a acestor peșteri în arhivele istorice și nici metodele folosite pentru a fi construite.
5, Obelskul neterminat, Egipt

Inițial, obeliskul a început să fie sculptat direct dintr-o stâncă, dar se pare că a început să crape pe alocuri. A fost lăsat în condiția precară, nefinalizat. Mărimea lui este grandioasă.