Adrian Despot se pregătește de lansarea unui nou proiect. Decizia luată la mai puțin de o lună după tragedia din Colectiv

Adrian Despot se pregătește de lansarea unui nou proiect. Decizia luată la mai puțin de o lună după tragedia din Colectiv
Publicat: 18/11/2015, 12:08

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) organizează, începând de marți, timp de o săptămână, un concurs de acordare a 48 de frecvențe FM și AM, care sunt disponibile în prezent. Între frecvențele care sunt scoase la concurs se află și cele care au aparținut Radio Guerrilla.

Astfel, printre societățile care s-au înscris la concurs se numără și Clandestino Media SRL. Aceasta concurează pentru ambele frecvențe scoase la concurs de CNA în București, respectiv pentru 106,2 MHz și 94,8 MHz.

Dacă va obține una dintre aceste două licențe, Clandestino Media SRL va lansa și în FM postul de radio Clandestino FM, care emite din 2007 pe internet.

Clandestino FM a fost prezentat, miercuri, în fața membrilor CNA, de Răzvan Exarhu, asociat al postului de radio, și Adrian Despot, care s-a prezentat ca fiind directorul muzical și cel mai mare susținător al acestui proiect.

„Am din 2007 acest radio online. El este un proiect integral, avem un studio funcțional. Am crezut atunci că mediul online va fi suficient pentru a susține un astfel de proiect, dar partea de business nu merge cum ne-am imaginat și nici forța de penetrare nu e comparabilă cu FM. Date fiind experiențele mele legate de radio am considerat că a venit momentul să trec acest proiect, care are un fundament solid în online, în FM (…) Am plecat de la viziunea mea din ’93, când am prezentat primul buletin de știri la Pro FM (…) Între timp, dată fiind comercializarea excesivă, clișeele, radioul și-a pierdut și misiunea și identitatea pe care o avea și a pierdut oamenii. Eu sunt un om de radio. Cred foarte tare în puterea acestui mediu de a schimba lumea din jur (…) Cred că radioul ar trebui să se întoarcă la radio”, a spus Răzvan Exarhu.

Dacă va câștiga la concursul CNA o frecvență în București, Clandestino va difuza și programe de informare (40%), educative (30%) și culturale (30%).

În ceea ce privește muzica difuzată de Clandestino FM, Răzvan Exarhu a spus că playlist-ul are o personalitate, fiind definit de-a lungul unei zile și de fiecare om care ajunge în fața microfonului.

„Muzica este un mix de ce se întâmplă în ziua de astăzi, cu world music, fără a fi ceva comercial”, a mai spus Răzvan Exarhu.

La rândul său, Adrian Despot a spus că „inclusiv în muzică este nevoie de niște voci responsabile care să fie conștiente de impactul lor în societate”. „Vizavi de direcția muzicală a postului, eu, prin natura meseriei și a pasiunii mele pentru muzică, sunt la curent cu tot ce apare nou. Știm tot ce este vechi și putem să filtrăm și putem să prezentăm noul de valoarea vechiului. Există muzică nouă de o valoare incontestabilă”, a adăugat Despot.

El a vorbit și despre informațiile pe care le va difuza Clandestino FM. „În prezent, este o psihoză a informației. Suntem bombardați pe toate mediile (…), dar trebuie avut grijă cum se dă mai departe informația. Este vorba de responsabilitate”, a mai spus Adrian Despot.

În cazul în care va fi lansat în FM, postul de radio Clandestino va include, printre altele, un matinal realizat de Răzvan Exarhu, un program de seară cu Adrian Despot și o emisiune de jazz cu Andi Moisescu.

Publicul țintă principal al Clandestino FM este cuprins între 18 și 35 de ani, iar cel extins vizat de acest post de radio este cuprins între 18 și 50 de ani, după cum a explicat Răzvan Exarhu.

Investiția inițială în lansarea Clandestino FM este estimată la 35.000 de euro, iar asociații postului de radio sunt Răzvan Exarhu și Mihail Fanache, fiecare cu câte 50% din acțiuni, potrivit informațiilor din dosarul de concurs depus la CNA de reprezentanții stației.

Răzvan Exarhu le-a mai spus membrilor CNA că s-ar bucura dacă aceștia ar acorda o șansă acestui proiect de radio independent.

„Este prima mea ieșire de unul singur în această zonă. M-aș bucura să-mi dați o șansă să fac un radio bun, nefiind susținut de nicio forță, nici ocultă, nici de altă natură”, a concluzionat Răzvan Exarhu.

Pe de altă parte, după ce le-au pus lui Răzvan Exarhu și Adrian Despot mai multe întrebări referitoare la Clandestino FM, membrii CNA i-au transmis un mesaj de mulțumire lui Despot, care s-a numărat printre victimele incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv din București.

„Vă exprim gratitudinea mea și mulțumirea mea umană pentru felul în care v-ați comportat în acele zile și ore de groază în Colectiv (…) M-am bucurat să văd că există umanitate de cea mai rafinată esență. Ați fost efectiv un model și cred că multă lume și multă lume tânără a găsit atunci în dumnevoastră un model nu doar de cântăreț de muzică rock care fascinează, ci un model uman”, i-a spus membrul CNA Radu Călin Cristea lui Adrian Despot.

„Mesajul domnului Cristea îl puteți considera al nostru, al tuturor”, i-a spus lui Adrian Despot și Răsvan Popescu, vicepreședintele CNA.

Frecvența 106,2 FM, pentru care concurează Clandestino FM la concursul organizat de Consiliul Național al Audiovizualului este cea pe care a emis Click FM în București, căruia CNA i-a retras licența pe 18 iulie 2013, din cauză că nu respecta legislația audiovizualului, făcând ulterior obiectul unor dispute în instanță.

Pe de altă parte, cealaltă frecvență din București pentru care concurează Clandestino FM, 94,8 MHz, este cea pe care a emis Radio Guerrilla și care a fost retrasă de CNA tot pentru nerespectarea legislației audiovizualului.

Concursul CNA a început marți și continuă miercuri și joi. Competiția se va desfășura și săptămâna viitoare, luni și marți, în această ultimă zi membrii CNA urmând să desemneze prin vot câștigătorii celor 48 de frecvențe radio.

La concurs s-au înscris peste 60 de societăți care vor fie să își lanseze posturi noi de radio, fie să își extindă rețelele existente. Între candidații la concursul CNA se numără și Antena 3, B1 TV, România TV, Kiss FM, Magic FM, Rock FM, Radio Guerrilla, RFI România, Național TV, Pro FM, Adevărul Holding, Trinitas TV etc.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom