Anunțul TVR despre selecția națională Eurovision

Anunțul TVR despre selecția națională Eurovision
Publicat: 01/02/2016, 17:56

Selecția națională a Eurovision 2016 este organizată de Televiziunea Română împreună cu Administrația Publică Locală a Municipiului Baia Mare.

Spectacolele în urma cărora va fi stabilită piesa care va reprezenta România la Eurovision 2016 se vor desfășura la Sala Polivalentă din Baia Mare. Cele două evenimente – semifinala din 4 martie și finala din 6 martie – vor fi transmise în direct de TVR.

Înscris în lupta pentru titlul de Capitală europeană a culturii 2021, Baia Mare va găzdui show-urile Selecției Naționale în Sala Polivalentă „Lascăr Pană”, aceasta având o capacitate de aproximativ 2.500 de locuri.

„Organizarea Selecției Naționale în afara studiourilor de la București a devenit deja o tradiție pentru TVR, ultimele show-uri fiind organizate la Brașov, în 2014, respectiv Craiova, în 2015. Anul acesta, a venit rândul băimărenilor să urmărească, din tribune, evoluția artiștilor înscriși în concurs”, a declarat Iuliana Marciuc. „Oferta deosebită a gazdelor din Baia Mare, a domnului primar Cătălin Cherecheș și a Consiliului Local Baia Mare, a făcut ca distanța de București să fie compensată pe deplin, astfel încât suntem convinși că cele două spectacole organizate aici vor fi, cu adevărat, impresionante. Mulțumim și pe această cale partenerilor cu ajutorul cărora putem continua proiectul Eurovision”, a adăugat Iuliana Marciuc.

Potrivit TVR, în ciuda situației financiare extrem de grave, Televiziunea Română „face eforturi deosebite pentru a participa la cel mai important concurs muzical european”.

Câștigătorul selecției naționale va urca pe scena de la Stockholm pe 12 mai, în a doua semifinală a concursului, iar finala va avea loc pe 14 mai.

Compozitorii care doresc să înscrie piese pentru selecția națională a Eurovision 2016 o pot face până pe 7 februarie. Pe 8, 9 și 10 februarie, vor avea loc preselecțiile (piesele vor fi audiate de juriu), iar pe 11 februarie vor fi anunțate celor 12 piese care vor intra în concurs.

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, câștigătorul selecției naționale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot. Anul acesta, modul în care va fi ales reprezentantul României la Eurovision este unul diferit față de edițiile precedente.

În semifinală vor intra 12 piese, dintre care șase vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot.

În finala selecției naționale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre cele șase piese rămase în concurs, prin televot.

Iuliana Marciuc este producătorul selecției naționale a Eurovision 2016, pentru al doilea an consecutiv, iar anul acesta va conduce delegația României la Stockholm. Regia show-urilor va fi realizată de Dan Manoliu.

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă și interpretată de Mihai Trăistariu.

Trupa Voltaj a reprezentat România la Eurovision 2015 cu piesa „De la capăt”, ocupând locul al 15-lea în finala care a avut loc la Viena, Austria.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Surpriză pentru posesorii de iPhone-uri vechi. Ce funcție lansează Apple
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid