Au demisionat de la companiile la care lucrau și au devenit consultanți în afaceri. Cât câștigă acum

Au demisionat de la companiile la care lucrau și au devenit consultanți în afaceri. Cât câștigă acum

Doi americani au ajuns să câștige câte 30.000 de dolari pe lună, după ce au renunțat la joburile pe care le aveau și și-au dezvoltat propria afacere.

AJ Amyx și Andy Zitzmann s-au cunoscut în anul 2014. La vremea respectivă, fiecare dintre ei lucra în cadrul unor companii importante: Amyx era angajatul unei agenții de publicitate, iar Zitzmann era, de 11 ani, managerul unui firme cu sute de angajați, scrie Business Insider.

Discutând despre parcursul lor profesional de până atunci, cei doi și-au dat seama că pentru toate cursurile și specializările făcute cheltuiseră peste 250.000 de dolari. Așa le-a venit în minte o idee inedită: de ce să nu renunțe la serviciul pe care îl aveau și, în schimb, să-și împărtășească toate cunoștințele acumulate până atunci? Mai exact, să devină consultanți în afaceri.

„Când oamenii angajează consultanți de business, trebuie, pe lângă asta, să caute și pe cineva care să se le explice mai multe despre publicitatea pe Facebook, de exemplu, sau să le realizeze site-urile”, a explicat Amyx. „Nu se putea ca, la un anumit punct, oamenii să învețe de la un consultant tot ce aveau nevoie: strategie, marketing sau alte diverse mecanisme tehnice”, a adăugat el.

Așadar, combinând aptitudinile și experiența pe care fiecare o avea în domeniile în care lucraseră până atunci, Amyx și Zitzmann au înțeles că pot fi ei cei care să ofere aceste soluții complete.

După ce au demisionat, au înființat Gametime Movement, companie care, acum, îi învață pe alții cum să facă tranziția de la a fi simpli angajați la a devenii proprii șefi.

Banii vin din surse diferite: consultanță în afaceri – program ce costă 2.000 de dolari pentru o lună sau 5.000 de dolari pentru 90 de zile; programe de consultanță pentru grupuri, pentru care sunt plătiți cu 200 de dolari pe lună; Gametime University – adică un program de 12 săptămâni de consultanță în afaceri, ce le oferă cursanților acces la peste 70 de tutoriale dar și întâlniri săptămânale cu cei Amyx și Zitzmann.

În plus, în această primăvară, cei doi antreprenori au lansat programul online „Movement Marketing Summit” ce oferă cursanților acces liber pentru 48 de ore la o serie de materiale și tutoriale, după care aceștia trebuie să plătească 97 de dolari pentru a putea vedea în continuare întreg conținutul.

Chiar dacă pentru a reuși să ajungă în acest punct au fost nevoiți să muncească, la început, chiar și 14 ore pe zi, Amyx și Zitzmann spun că sunt mulțumiți de alegerea pe care au făcut-o.

„Stilul meu de viață a devenit absolut grozav de când am ales să merg pe drumul acesta”, a mărturisit Amyx. „Mi-am cumpărat o casă în apropirea locuinței tatălui meu, iar acum îmi împart timpul între orașul natal, care numără doar vreo 1.300 de persoane (…), și apartamentul meu din Dallas, unde locuies cu iubita mea”, a adăugat el.

Totuși, pentru că acum poate lucra de oriunde vrea, americanul și partenera sa plănuiesc să se mute la Berlin anul viitor.

„Pentru a supraviețui și a face față vieții pe care o duceam înainte în lumea corporatistă, angajat fiind al unei companii mari, trebuia să fiu într-un oraș mare”, a explicat și Zitzmann. „Nu eram dependent de muncă, dar nu aveam niciun control asupra a ceea ce făceam, iar rareori îmi puteam lua vacanță. Acum, locuiesc în Boca (Boca Raton, oraș din Palm Beach County, n. red) și nici măcar nu sunt medic. Pur și simplu pot să sar într-un avion și să plec oricând am chef”, a mai spus el în cele din urmă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului