Gandul
07.06.2019
Magazin

Celebritate de dincolo de gratii: Cum a reușit un rapper să devină o adevărată vedetă pe YouTube – VIDEO

Rapperul Jordan McCann, din Marea Britanie, și-a crescut celebrittea pe YouTube prin intermediul videoclipurilor în care promova drogurile, armele și violența.

Cele două videoclipuri au adunat aproape 3 milioane de vizionări.

Tânărul de 25 de ani face parte din grupul de 11 persoane arestate în 2016, incluzându-i pe fratele și mama lui, fiind acuzat că a participat la un schimb de focuri între două bande rivale, potrivit Manchester Evening News.

După ce a fost eliberat la începutul acestui an, Jordan a angajat o companie pentru a-i produce două videoclipuri pentru YouTube în care cântă rap alături de câțiva prieteni de-ai lui.

În melodii, rapperul descrie ce înseamna viața de infractor.

Însă, înainte ca videoclipurile să fie publicate, Jordan a fost din nou arestat, pe 18 martie, din cauza unei suspiciuni de agresiune.

Primul videoclip al rapperului – Lifestyle – a strâns 1,7 milioane de vizionări de la data publicării, 26 martie, când tânărul era închis.

În secvența de început, el apare vorbind la telefon cu fratele lui incarcerat, Patrick, care îi spune de dincolo de gratii că mai are de săvârșit 7 ani din sentință.

„Asta-i nimic pentru noi. Te iubesc, omule. O să fac muzica asta pentru noi, frate, îți promit”, îi mărturisește Jordan.

În 2017, Patrick a fost condamnat la 17 ani și 2 luni de închisoare după ce a pledat vinovat pentru acuzațiile de conspirație pentru posesiune de armă cu intenția de a pune în pericol vieți.

De asemenea, în videoclip apar și secvențe în care Jordan este îmbrățișat de iubita lui atunci când a fost eliberat din închisoarea Strangeways la începutul acestui an, după ce săvârșise o condamnare de 3 ani și 8 luni.

Ulterior, în videoclip sunt surprinse secvențe în care iubita acestuia deschide tot felul de cadouri scumpe, fiind înconjurată de genți de la Gucci și Selfridges.

În versuri sunt glorificate viața de gangster, drogurile și violența, în timp ce Jordan face gesturi de tras cu arma în fața camerei.

Unele dintre versuri par incriminatorii: „mi-am jefuit jumătate de oraș”, „umblu cu hiene” – arătând spre un bărbat din videoclip.

Condițiile eliberării condiționate au fost: interzicerea posesiunii de bâte, ciocane, lemne, cuțite și interzicerea unui comportament care ar putea cauza rănirea, abuzarea sau suferința unei persoane.

Autoritățile locale au declarat că în prezent investighează cazul lui Jordan pentru a vedea dacă reprezintă un pericol pentru societate în cazul în care va fi eliberat, relatează Mirror.

Foto: Captură YouTube

 

×
Inchide