Cum a ajuns un adolescent să fie condamnat de un judecător la zece ani de mers la biserică

Cum a ajuns un adolescent să fie condamnat de un judecător la zece ani de mers la biserică
Publicat: 23/11/2012, 10:46
Actualizat: 29/07/2014, 17:52

Un judecător din Oklahoma a condamnat un adolescent la 10 ani de mers la biserică, deși recunoaște că această decizie nu este constituțională, scrie KSL.com.

În decembrie 2011, Tyred Alred (17 ani) conducea sub influența alcoolului și a omorât un pasager care se afla cu el în mașină.

Alred, care a pledat vinovat, a fost condamnat la zece ani de închisoare. Cu toate acestea, conform legii din Oklahoma, pedeapsa poate fi suspendată pentru o perioadă de probă, în care acuzatul trebuie să respecte anumite condiții. Dacă acuzatul le respectă, pedeapsa poate fi ștearsă din cazier, însă, dacă o singură condiție nu este respectată, acuzatul trebuie să execute întreaga pedeapsă cu închisoarea.

În loc de zece ani de închisoare, judecătorul l-a condamnat pe Alred la zece ani de mers la biserică, deși acest lucru nu este stipulat în Constituția SUA. În plus, Alred este obligat să termine liceul și o școală de sudură.

Deși Alred și familia lui au fost de acord cu pedepsa stabilită de judecător, un ONG care luptă pentru respectarea drepturilor americanilor susține că obligativitatea mersului la biserică încalcă primul amendament al Constituției americane, care stipulează printre altele și libertatea religiei.

Judecătorul Mike Norman a precizat că a făcut „ceea ce considera de cuviință”, fiind convins că niciuna dintre părți nu va face apel.