Cum poți fi cu zece ani mai tânără, în doar câteva ore

Cum poți fi cu zece ani mai tânără, în doar câteva ore
Publicat: 28/02/2013, 16:20
Actualizat: 30/07/2014, 10:15

Ridurile, inamicul numărul unu al femeilor, nu mai reprezintă o amenințare. Cel puțin susțin medicii esteticieni, care propun soluții rapide de întinerire facială, cu ajutorul cărora puteți arăta cu până la zece ani mai tânără. Tratamentele cu botox, injecțiile cu acid hialuronic, peelingul sau dermabraziunea vin în ajutorul persoanelor care își doresc un ten de invidiat, în doar câteva ore.

Trecerea anilor, mai ales la femei, se manifestă în primul rând la nivelul feței. Medicii spun că, odată cu înaintarea în vârstă, pielea își pierde din elasticitate, iar ridurile își fac treptat apariția. Prevenirea cutelor inestetice este dificilă, iar atunci când acestea se instalează, devin o problemă greu de ascuns cu trucuri cosmetice.

Primele riduri apar după 20 de ani

„Pe măsură ce înaintăm în vârstă, capacitatea de regenerare a celulelor pielii este din ce în ce mai scăzută. Ridurile fine de la colțurile ochilor, de pe frunte sau dintre sprâncene sunt printre primele care apar imediat după vârsta de 20 de ani, și pot cunoaște o ascensiune rapidă în funcție de gradul de hidratare al tenului și de expresivitatea feței”, avertizează dr. Dan Mihail Stana, chirurg estetician la o clinică privată din Capitală.

Specialiștii oferă o gamă largă de soluții pentru întinerirea facială și îmbunătățirea aspectului pielii, cele mai eficiente fiind tratamentele cu botox, injecțiile cu acid hialuronic, liftingul facial prin mezoterapie, peelingul și dermoabraziunea. Astfel, în doar câteva ore și prin intermediul unor proceduri puțin solicitante pentru organism, se poate redobândi un ten sănătos și plin de elasticitate.

Botoxul – cel mai cunoscut remediu în estomparea ridurilor

Tratamentul cu botox este unul dintre cele mai cunoscute procedee de întinerire facială. Acesta acționează asupra ridurilor prin vasodilatație, determinând relaxarea și întinerirea tegumentului. Efectele unei injecții cu toxină botulinică sunt vizibile încă din primele 24 de ore după intervenție, dar rezultatul final poate fi apreciat după o perioadă de 7-14 zile.

„Persoanele care doresc să apeleze la injecții cu toxină botulinică trebuie să știe că acestea au un efect limitat, care poate dura între trei și șase luni, în funcție de diluție, porțiunea afectată și toleranța personală, după care procedura este necesar să se repete. Acest tip de intervenție are un grad scăzut de dificultate și nu necesită internare sau anestezie locală, iar prin intermediul ei se pot trata ridurile de la nivelul superior al feței”, spune dr. Stana.

Acidul hialuronic – cea mai rapidă alternativă anti-ageing

Acidul hialuronic este utilizat de esteticieni atât pentru umplerea ridurilor cât și pentru mărirea buzelor, acționând în profunzimea stratului pielii, unde formează un film transparent, invizibil și elastic. Datorită faptului că această substanță apare în mod normal în corpul uman, toleranța organismului față de ea are un grad mai ridicat. Rolul acidului hialuronic este de a proteja și conserva caracteristicile principale ale pielii, menținând-o sănătoasă, vitaminizată și elastică.

Liftingul facial prin mezoterapie – cocktailul frumuseții

Mezoterapia este o procedură de întinerire facială prin intermediul căreia pielea devine mai luminoasă, elastică și naturală, obținându-se un efect denumit „meso-glow effect” sau „efect de strălucire”. Prin introducerea acidului hialuronic în cadrul substanțelor utilizate în acest proces, efectul este de „meso-lifting”, iar prin reducerea ridurilor de la nivelul feței se obține efectul de „meso-botox”, ce conferă pielii un aspect proaspăt.

Peeling-ul – trucul frumuseții indelungate

Persoanele care au un ten încărcat și lipsit de vitalitate, peeling-ul este procedura ideală la care ar trebui să apeleze. Efectele sale nu sunt vizibile doar la suprafață, ci și asupra epidermei și dermei, deoarece distruge celulele moarte ale stratului cornos. Esteticienii recomandă această intervenție persoanelor care au riduri sau cicatrici profunde și nu doresc o operație chirurgicală.

Dermabraziunea – rețeta tenului perfect

Această procedură estetică se aseamănă peeling-ului, dar necesită o pregătire în prealabil a pielii, prin înghețarea suprafeței care va fi tratată. Îndepărtarea aspectului inestetic se realizează cu ajutorul unui aparat cu motor rotativ și o perie rigidă, ce acționează la nivelul suprafeței tenului. Astfel, pielea se regenerează și capătă o textură și un aspect vizibil îmbunătățit.

Indiferent de procesul estetic la care se apelează, specialiștii recomandă o alimentație echilibrată, bogată în vitamine, fibre și proteine, precum și folosirea produselor dermatologice specifice tipului nostru de ten.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii