Dacă vrei să vizitezi Roma, ar trebui să știi noile reguli adoptate în privința turiștilor

Redactor:
Alexandra Mortu
Noile reguli implementate în Roma privesc activitatea turiștilor în faimosul oraș latin. Astfel, în prezent, sunt interzise diverse lucruri, de la băutul din fântânile publice, până la afișarea în public fără tricou sau săritul în fântâni.

Probabil exasperate de comportamentul ieșit din comun al unor turiști, autoritățile au interzis și mâncatul gustărilor în locuri publice și lovirea treptelor cu geamantane sau trolere, cu precădere cele ale monumentelor istorice precum Treptele Spaniole.

Băutul apei de la fântânile publice – se recomandă folosirea metodei romane: amplasarea unui deget la nivelul tâșitorii astfel încât să se formee un arc de apă, deci nu atingerea acestora cu gura.

Mâncatul în locurile publice – aveți grijă la murdărirea mediului înconjurător, mai ales că mulți turiști au vărsat sosuri sau mozzarella pe monumente istorice sau pe marmură.

Cântatul la instrumente – este interzis în mijloacele de transport public, relatează traveller.com

Turiștii care vor încălca regurile vor fi pedepsiți prin interzicerea vizitării zonei în care au săvârșit „infracțiunea”.

Virginia Raggii, primarul Romei, a declarat că va scrie ambasadelor străine pentru a-i informa pe cetățenii țărilor respective de noile reguli.

„Roma este, și va fi întotdeauna, bineprimitoare, dar asta nu înseamnă că tolerează comportamentul nepotrivit și deteriorarea orașului”, a declarat aceasta.

Foto: Pixabay

 

 

×
Guvernul anunță ce se întâmplă de la 1 iunie

Ședința de guvern are loc dupa ce, în urmă cu puțin timp, s-a încheiat întâlnirea Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Publicată de Gandul pe Joi, 28 mai 2020
Gândul LIVE!
Inchide