Descoperire în locuința unui membru al Partidului Comunist chinez: zeci de kilograme de aur și o avere de peste 19 milioane de dolari

Redactor:
Corina Vârlan
Descoperire în locuința unui membru al Partidului Comunist chinez: zeci de kilograme de aur și o avere de peste 19 milioane de dolari
Zeci de kilograme de aur și mai bine de 100 de milioane de yuani au fost descoperite în locuința unui oficial al Partidului Comunist din China anchetat pentru corupție.

Autoritățile chineze au descoperit 37 de kilograme de aur, documente pentru 68 de case și 120 milioane de yuani în numerar, echivalentul a circa 19,6 milioane de dolari, în locuința unui oficial anchetat pentru corupție al Partidului Comunist, scrie Business Insider.

Descoperirea a fost făcută în locuința lui Ma Chaoqun. Ma Chaoqun este fostul manager general al companiei de stat de furnizare a apei din Qinhuanqdao, acuzat de luare de mită, delapidare și deturnare de fonduri publice.

Suma a fost atât de mare încât agenția de știri chineză Xinhua a catalogat-o drept „șocantă”. Există mai multe cazuri similare de corupție în Hebei supranumite de presa chineză „Oficiali mici, corupție gigant”

Președintele chinez Xi Jinping a pornit o campanie încrâncenată împotriva corupției. El a avertizat, ca și alți predecesori, că însuși supraviețuirea pardidului este miza campaniei. Represiunea împotriva corupților vine în timp ce guvernul caută să înainteze o campanie mai largă împotriva extravaganței și a decadenței.

Inchide