FOTO. Cum a reușit această tânără să învingă anorexia doar pentru a absolvi facultatea

FOTO. Cum a reușit această tânără să învingă anorexia doar pentru a absolvi facultatea
Publicat: 17/07/2013, 11:45
Actualizat: 22/08/2014, 18:41

O tânără din Marea Britanie a cărei viață a fost pusă în pericol din cauza anorexiei și-a revenit miraculos după ce a decis că trebuie să trăiască pentru a-și putea încheia studiile post-universitare, relatează Daily Mail.

Rowena Buxton-Henderson a povestit că a început să aibă tulburări de alimentație în perioada adolescenței, după ce o asistentă medicală de la școala la care învăța a cântărit-o și i-a spus că trebuie să mai slăbească.

Fata avea 13 ani la vremea respectivă și cântărea aproximativ 105 kilograme. Incidentul a fost atât de umilitor pentru ea, încât a început să îi fie teamă să mai mănânce, relatează publicația engleză.

Hotărâtă să piardă cât mai multe kilograme, Rowena a apelat la diete extrem de dure și chiar s-a înfometat. Astfel, la scurt timp, tânăra a căzut în cealaltă extremă și a devenit anorexică. Fata cântărea doar 34 de kilograme, iar starea sa de sănătate era atât de precară, încât medicii îi dădeau șanse minime de supraviețuire. Mai mult, mama acesteia începuse chiar să facă pregătiri pentru înmormântare.

„Cel mai puțin am cântărit când aveam 18 sau 19 ani, aveam sub 38 de kilograme”, a povestit Rowena, adăugând că în perioada respectivă a fost internată la o clinică specială din Northampton, unde era hrănită printr-un tub.

„Medicii m-au resuscitat o dată. Asistenta mi-a spus atunci că am nevoie de puțin zahăr și mi-a dat Locozade. Prima mea întrebare a fost . Eram într-o stare completă de negare”, își aminteste tânăra acum.

După o lungă perioadă de tratament, Rowena a reușit să își revină și să câștige din nou în greutate.

„Regret tot timpul pe care l-am pierdut dar nu aș fi fost persoana care sunt acum dacă nu aș fi trecut prin toate astea. (…) Trebuie să vrei să te schimbi. Mi-am petrecut șapte ani internându-mă și externându-mă din spital. Am primit ajutor de numeroase ori, însă am reușit să mă fac bine numai atunci când m-am hotărât eu să fac asta”, a conchis fata.

Rowena Buxton-Henderson este acum sănătoasă și recent a absolvit Universitatea din Manchester.