Harta toleranței la nivel mondial. Țările care consideră că homosexualitatea este de neacceptat

Harta toleranței la nivel mondial. Țările care consideră că homosexualitatea este de neacceptat
Publicat: 28/05/2017, 13:28
Actualizat: 29/05/2017, 15:28

Cetățenii din mai multe țări ale globului au răspuns la întrebarea: „Considerați că homosexualitatea este acceptabilă din punct de vedere moral, inacceptabilă sau nu este o problemă de moralitate?”.

Cercetarea celor de la Centrul Pew arată că, aproape în totalitate (98%), cetățenii din Ghana resping cu ardoare ideea homosexualității, urmați de cei din Egipt cu un procent de 95%.

De partea cealaltă, spaniolii sunt cei mai permisivi când vine vorba despre homosexualitate. Doar 6% din populația țării din Peninsula Iberică este de părere că homosexualitatea este inacceptabilă. În clasamentul pozitiv al țărilor europene urmează Germania, cu un procentaj de 8% în randul celor care consideră că homosexualii nu au loc în societatea lor.

Republica cehă este țara europeană inclusă în studiu în care homosexualitatea este acceptată de 56% din populație.

În Canada și Franța părerile sunt împărțite în mod egal în ceea ce privește cetățenii care consideră că homosexualitatea este o problemă de moralitate și cei care nu sunt de acord cu această afirmație.

În Marea Britanie, 17% din populație nu acceptă homosexualitatea, 36% sunt de părere că aceasta trebuie acceptată, în timp ce majoritatea respondenților, adică 43% dintre ei, consideră că aceasta nu reprezintă o problemă de moralitate.

Problema orientării sexuale și a căsătoriei între persoanele de același sex este un subiect arzător în România. Chiar dacă țara noatră nu a fost inclusă în acest sondaj, există date care ne arată că cel puțin 3 milioane de români au semnat o listă menită să ceară organizarea unui referendum în care se se supună la vot introducerea sau nu a legislației care să favorizeze cuplurile formate din persoane de același sex, făcând legale căsătoriile între membrii comunității LGBT.