Mihai Trăistariu s-a înscris în selecția EUROVISION 2019 pentru BELARUS, după ce s-a retras de la Eurovision România

Mihai Trăistariu s-a înscris în selecția EUROVISION 2019 pentru BELARUS, după ce s-a retras de la Eurovision România
Publicat: 24/01/2019, 10:42

Fostul membru al trupei VALAHIA interpretează piesa BAYA la Selecția Națională pentru Belarus. „Fostul participant român la Eurovision va lua parte la procesul național de selecție a Eurovisionului 2019 pentru Belarus, cu piesa Baya”, anunță eurovoix.com.

Trăistariu a făcut anunțul pe Facebook: „Vești bune pentru fanii mei. Povestea Eurovision continuă în 2019. M-am înscris în Belorusia! Să-mi țineți pumnii”.

În anii trecuți, artistul a dorit să participe la Eurovision din partea Moldovei.

Motivele retragerii de la Eurovision România

De la #esc la #exit …

In urma unei evaluari complete a Concursului Eurovision Romania 2019, organizat de TVR, am decis sa ma retrag din competitie. Eurovision este concursul care mi-a dat aura de artist in 2006, atunci cand am obtinut pentru Romania cel mai mare punctaj din istorie si un succes rasunator cu piesa Tornero, in peste 35 de tari.

Acest lucru m-a motivat pe parcursul carierei mele de artist si mi-a aratat ca visul poate fi implinit, daca esti dispus sa lucrezi pentru asta.

M-am inscris anul acesta in preselectii cu piesa Baya, reusind trecerea in Semifinale. Am ales pentru acest an o piesa ritmata pentru ca veneam dupa 5 luni de filmari TCDU – un show tv de succes, de la un alt post TV, unde am fost concurent si in cadrul caruia am interpretat live … 16 artisti celebri, cu timbre vocale diferite, cu atitudini si personalitati diferite, astfel ca vocea mea a fost completata cu succes si de show !

Sunt un artist competitiv si am demonstrat asta prin fapte.

Pentru ca, in acest moment, nu mai am incredere in obiectivitatea organizatorilor concursului Eurovision Romania, data fiind situatia neclara, din start, in ceea ce priveste concurentii inscrisi – cei care au trecut preselectiile si cei care au fost favorizati ulterior – am decis sa ma retrag.

Nu pot continua un drum care prezinta multe „mistere”.

Multumesc fanilor care m-au sustinut intotdeauna si care sunt alaturi de mine si de muzica mea si le promit ca pentru mine, Eurovision ramane o poveste … fara sfarsit !”, anunța Trăistariu în data de 12 ianuarie.

TVR:Selecția Națională, în spiritul transparenței

„ESC este un concurs în care cei talentați și puternici câștigă, dar, înainte de toate, rămân în cursă acceptând provocarea concurenței. Orice artist este liber să se înscrie sau, după caz, să renunțe. TVR a organizat Selecția Națională în spiritul transparenței, întregul Regulament fiind publicat odată cu lansarea înscrierilor, pe site-ul oficial. Selectarea pieselor pentru wild card-uri s-a făcut de către același juriu, în baza acelorași criterii ca și la preselecție. Ne bucurăm că si pentru wild-carduri a existat un interes mare, la fel ca pentru preselecție, iar cele două piese calificate pe această cale aduc plusvaloare Selecției Naționale”, a transmis TVR pe pagina de Facebook Eurovision România, după decizia artistului.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase