O nouă televiziune de știri se va lansa în România, la începutul lui 2015

O nouă televiziune de știri se va lansa în România, la începutul lui 2015
Publicat: 18/09/2014, 13:42
Actualizat: 08/11/2019, 10:43

CNA a analizat solicitarea societății Media Play SRL de acordare a unei licențe audiovizuale prin satelit și a unei licențe audiovizuale prin rețele de comunicații electronice pentru televiziunea laștiri.ro.

Asociatul unic al societății Media Play SRL este jurnalistul Lucian Mîndruță. El a fost însoțit în ședința CNA de jurnalistul Alexandru Livadaru, producător general al proiectului laștiri.ro.

Cei doi au precizat că noua televiziune de știri va fi dedicată „oamenilor care vor să vadă jurnalism de calitate”, dar și acelor telespectatori care au părăsit mediul audiovizual în favoarea internetului, nefiind mulțumiți de oferta actuală a posturilor de știri.

Cel mai probabil noua televiziune laștiri.ro va fi lansată la începutul anului 2015, după cum a spus Lucian Mîndruță.
Potrivit informațiilor prezentate în ședința CNA de joi, televiziunea laștiri.ro va difuza programe producție proprie (90%) și producții audiovizuale ale altor producători (10%). Grila noii televiziuni va cuprinde programe de informare (55%), programe educative, culturale și religioase (5%), filme – de ficțiune, de animație, documentare și seriale (7%), programe de divertisment (13%) și publicitate și teleshopping (20%).

Televiziunea laștiri.ro va difuza zilnic două emisiuni principale de știri (în direct), în intervalele orare 07.00-10.00 și 22.00 – 23.00, și un număr de nouă grupaje de tipul „știrile orei” (în direct), a câte 15 minute fiecare.

Finanțarea televiziunii laștiri.ro va fi asigurată prin contribuții proprii, împrumuturi bancare, vânzări de conținut, venituri din publicitate și din subscripții online.

Echipa laștiri.ro va avea la lansare 60 de ziariști în București și în teritoriu și peste 30 de persoane care vor asigura funcționarea tehnică a televiziunii.

„Noi am pornit în povestea aceasta de la o constatare statistică”, a spus Lucian Mîndruță, precizând că în acest moment 620.000 de oameni din mediul urban au renunțat la TV și consumă informațiile în mediul online. „Asta înseamnă pentru noi o veste bună, pentru că am realizat că există o nișă de piață, care poate să ne dea șansa să ne facem meseria. În cazul meu este vorba de meseria de manager, în cazul lui Alex cea de jurnalist. Încercăm să-i readucem pe cei care au plecat înspre online de la televizor, ori pentru că nu au mai avut răbdare, ori pentru că nu s-au mai regăsit în oferta actuală. Am vrea spre capătul carierei să facem ceva pentru publicul din România, publicul de calitate, și anume să le dăm conținut audiovizual mai divers decât acum și cu respectarea principiilor jurnalistice și fără încrâncenare (…) Noi nu credem că publicul care a plecat de la televizor e complet pierdut pentru audiovizual”, a spus Lucian Mîndruță, în fața membrilor CNA.

La rândul său, Alex Livadaru a spus că în cadrul proiectului laștiri.ro va încerca să respecte principiile jurnalismului de calitate. „Eu personal l-am practicat de mai multe ori. Sunt cel care a lansat la Pro TV emisiunea „România, te iubesc!” și cel care a coordonat mai mulți ani de zile principalele campanii sociale ale postului”, a spus Livadaru.

Răspunzând unei întrebări adresate de membrul CNA Narcisa Iorga, Lucian Mîndruță a spus că investiția inițială în lansarea noii televiziuni este de 500.000 de euro. „Va funcționa ca un start-up obișnuit. Noi credem că există oameni care să investească și instituții financiare care să invetească în acest proiect”, a mai spus Mîndruță.

Pe de altă parte, la dosarul depus la CNA, a fost depus și un acord de principiu transmis de către UPC România cu privire la disponibilitatea de a transmiterea noii televiziunii laștiri.ro în rețelele de comunicații electronice ale UPC.

CNA a aprobat acordarea celor două licențe pentru televiziunea laștiri.ro cu nouă voturi „pentru” (Laura Georgescu, Viorel Vasile Buda, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea) și unul „împotrivă” (Monica Gubernat).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata