Operație miraculoasă: Două fetițe, gemene, care s-au născut cu scalpurile lipite, au fost salvate într-o operație incredilă ce a durat 50 de ore – VIDEO

Operație miraculoasă: Două fetițe, gemene, care s-au născut cu scalpurile lipite, au fost salvate într-o operație incredilă ce a durat 50 de ore - VIDEO
Publicat: 17/07/2019, 12:24

Gemenele care s-au născut cu scalpurile lipite au fost separate datorită unei operații incredibile săvârșite Great Ormond Street Hospital din Londra.

La începutul acestui an, fetițele au mai fost supuse la o operație în care un strat de plastic a fost introdus la nivelul creierelor, pentru a le separa.

Surorile, născute în Pakistan, tocmai ce au fost externate și mamalor, Zainab Bibi, spune că este foarte entuziasmată și plină de încredere pentru ceea ce le rezervă viitorul.

Aproximativ 40% din gemenii cu acest defect se nasc morți sau mor la naștere, iar o treime mor în decursul a primelor 24 de ore.

După ce s-a aflat despre povestea celor două fetițe, un donator anonim a asigurat suma necesară operației.

Aceasta a durat 50 de ore și implicat 100 de persoane.

Zainab Bibi, în vârstă de 34 de ani, a declarat că: „Suntem recunoscători spitalului și tuturor membrilor și vrem să le mulțumim pentru tot ce au făcut pentru noi. Suntem foarte încântați pentru ceea ce ne rezervă viitorul”.

Se pare că tatăl fetițelor a decedat.

Prima operație a micuțelor a avut loc în octombrie anul trecut, când Safa și Marwa aveau 19 luni, iar procedura finală a avut loc în februarie.

În prezent, fetițele fac fizioterapie în fiecare zi pentru o recuperare cât mai rapidă, relatează Mirror.

Foto: Captură Youtube

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase