(P) Cea mai palpitantă versiune a documentarelor cu „greii Africii” poate fi a ta. Vizitează Kenya!

Publicat: 18/09/2013, 13:28
Actualizat: 08/02/2019, 21:47

Una dintre călătoriile care ar trebui făcute măcar odată în viață este cea în Kenya. Marea diversitate a formelor de relief, a florei și faunei, îți garantează experiențe unice în compania celor mai iubite, puternice și respectate animale de pe planetă. În Kenya vei avea cea mai credibilă și cea mai palpitantă versiune, cea personală, a documentarelor despre „uriașii Africii”, vei putea experimenta personal tot ceea ce National Geographic și Discovery îți prezintă după montaj.

Cine a vizitat odată Africa, „leagănul omenirii”, îți dorește să se reîntoarcă pe pământurile sale misterioase, iar Kenya, tărâmul unde se află toate marile atracții ale continentului negru, este destinația pe care nu o vei uita niciodată.

O experiență completă într-o singură vizită

Într-o singură vizită în Kenya te poți bucura de adevăratele bogății ale continentului negru. Ai aici toate formele de relief, pornind de la luxuriantele păduri tropicale și nesfârșitele pășuni unde vietățile luptă neîncetat pentru supraviețuire, la masivii muntoși impresionanți mereu înzăpeziți, până la sutele de kilometri de plaje de vis, unde te poți scălda în apele Oceanului Indian sau poți înota cu delfinii.

Poți alege să escaladezi înălțimile sau doar să te bucuri de răcoarea munților Kenyei, impozanți și plini de vegetație luxuriantă la bază și plini cu zăpadă pe vârfurile îndrăznețe.

Întâlnirea cu maasaii

Peste tot vei avea ocazia să interacționezi cu localnicii, în Kenya trăind pașnic și în armonie cu natura, nu mai puțin de 70 de triburi, bucurându-se de viața lor simplă într-un mod mai greu de înțeles pentru occidentali. Membrii celui mai celebru dintre aceste triburi, „Mara” își duc liniștiți traiul simplu și iși continuă tradițiile în celebra rezervație Maasai Mara. Poporul Maasai, în onoarea căruia a fost denumită rezervația Maasai Mara, este renumit pentru obiceiurile sale deosebite, pentru dragostea și respectul pentru animale și pentru imaginea războicinilor îmbrăcați în … rochii.

Dacă nu știați: în rezervația Maasai Mara trăiește un număr foarte mare mare de lei, leoparzi și gheparzi, zona fiind scena migrației anuale a antilopelor gnu, urmate și așteptate de prădători de toate mărimile.

Maasai-Mara face parte din marele ecosistem Serengeti, scena epică a Marii Migrații între Serengeti și Mara și retur. Marea Migrație începe, de regulă, în luna iulie din Serengeti când turmele cu puii abia născuți se îndreaptă către Maasai-Mara, unde este hrană din belșug. Umflat de ploile abundente, râul Mara se transformă într-o capcană mortală pentru antilope și zebre, care nu renunță la a se întoarce în Senerengeti începând cu luna octombrie, chiar cu prețul vieții. Multi dintre puii nou-născuți nu vor ajunge la destinație, spectacolul liniei subțiri dintre viață și moarte oferit privitorilor fiind deosebit de impresionant.

Pe urmele celor cinci „uriași ai Africii”

Dacă ai ales Kenya, nu rata călătoria pe care cei care au făcut-o deja o numesc „aventura vieții”: pornește în safari, pe urmele celor „big five” ai Africii. Safari s-a inventat aici, iar în swahili, limba vorbită de cei circa 30 de milioane de băștinași, înseamnă călătorie.

Vei avea experiențe de neuitat, vei respira, în deplină siguranță, același aer cu cele mai iubite și respectate animale de pe planetă. Vei trăi „pe viu” spectacolul marilor migrații și a tot ceea ce documentarele de pe National Geographic și Discovery prezintă după montaj.

Vei avea cea mai palpabilă și cea mai palpitantă versiune, cea personală, a documentarelor despre „cei 5 uriași ai Africii – big five: lei, rinoceri, leoparzi, elefanți și bivoli. Mai mult ca sigur că te vei bucura de tot atâta siguranță precum în fața televizorului.

Vei putea observa în mediul lor natural milioanele de antilope gnu în migrația anuală către Maasai Mara, traversarea dramatică a râului Mara, unde le așteaptă crocodilii și odată ajunse la destinație, lupta pe pentru supraviețurie în fața altor prădători. Tot în Kenya vei avea ocazia să urmărești zecile de mii de flamingi roz grațioși de pe lacurile Nakuru și Bogoria.

Platoul ideal de filmare pentru filmele hollywoodiene

Aproximativ 10% din suprafața Kenyei este ocupată de parcuri naționale, fiecare dintre acestea având specificul său. Astfel, în Aberdares trăiesc, printre mlaștini și cascade impresionante, unele din cele mai mari colonii de antilope și rinoceri din lume. Acest parc este locul unde prințesa Elisabeta a devenit Regina Elisabeta a II-a a Angliei. În Amboseli, unde peisajele africane „a la Hollywood” sunt la ele acasă, turmele mari de bivoli și elefanți sunt împrăștiate peste câmpiile deschise, vegheate de la înălțime de Muntele Kilimanjaro. În Parcul Național Nakuru trăiesc nu doar flamingii roz ci și alte 400 de specii de păsări, iar Tsavo-divizat în Stavo Est și Tsavo Vest- timpul pare că s-a oprit în loc. Tsavo amintește de grandoarea uitată a Africii, cu mii de kilometri pătrați de câmpii aride, de savană și tufișuri unde trăiesc peste 8.000 de elefanți. Tsavo Vest se bucură de o mare diversitate a habitatelor, una din marile sale atracții fiind Mzima, izvoare care-și au obârșia în Kilimanjaro, Roaring Rocks, Peștera Shetani și sanctuarul rinocerilor Ngulia.

Aceste pamânturi magice și greu de îmblânzit au inspirat romane și filme celebre, precum „Zăpezile de pe Kilimanjaro” de Ernest Hemingway sau „Out of Africa”, cu Robert Redford și Meryl Streep, dar și nenumărate documentare de succes care rulează și astăzi pe posturile TV specializate în filme documentare.

Aventură, siguranță și confort

Diversitatea peisajelor și a faunei sălbatice din Kenya garantează faptul că nu există două experiențe identice în sălbăticie, dar aceasta nu înseamnă faptul că nu vă veți bucura de siguranță și confort dacă alegeți o vacanță aici. De la hotelurile luxoase de pe malul Oceanului Indian (Hotel Leopard Beach Resort Spa 4* este una din cele mai apreciate hoteluri din zona), unde alături de confort, vă veți bucura și de nenumărate posibilități de distracție, la complexurile din savană construite pe platouri naturale înalte pentru a permite o imagine de ansamblu a zonei, veți trăi în mijlocul naturii sălbatice fară să fiți pus vreo clipă în primejdie.

Colibele ridicate în apropierea unor surse de apă, pentru a asigura astfel afluxul de animale și deci și spectacolul pentru vizitatori sunt nu doar spectaculoase pe pilonii pe care sunt construite dar și sigure.

Acestea sunt potrivite și pentru seri romantice, la lumina lumânărilor, Kenya fiind o destinație potrivită si pentru luna de miere.

Bucatele sunt și ele la fel de exotice, printre specialități remarcându-se preparatele din struț și crocodil la proțap.

Toate paturile au baldanchin împotriva insectelor, dar recomandarea noastră este să veniți totuși pregătiți cu spray împotriva țânțarilor.

Oricum, localnicii te vor aștepta de bun venit cu „dawa”, o băutură cu puteri miraculoase. Așa cum este și acest colț din Africa, din care vei simți că faci parte și care te va urma toată viața.

Intră în universul TUI și vei avea cele mai frumoase amintiri din vacanță! Drum bun!

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Austria nu se potolește. Karl Nehammer a dat ordin: Testați și controlați
Exclusiv: Fosta iubită a lui Philipp Plein explodează. Ce acuzații îi aduce româncei Andreea Sasu
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ