Povestea tinerei care a reușit să treacă peste boala de care suferă și să devină celebră în lumea modei

Publicat: 08/06/2017, 15:15
Actualizat: 02/10/2018, 01:33

Cândva, modelele erau înalte, slabe și, în general, albe. Sigur, erau uimitoare, dar nu reflectau diversitatea omenirii și anumite forme ale frumuseții la fel de valide.

Acum, lumea modei celebrează modelele care nu au o frumusețe convențională, iar Melanie Gaydos este fața nouă care iese din tipare.

Fata de 28 de ani din SUA suferă de o tulburare genetică rară, displazie ectodermală, ce împiedică dezvoltarea dinților, cartilajelor și oaselor. De asemenea, Gaydos are alopecie și este parțial oarbă după ce genele i-au zgâriat ochii. Cu toate astea, tânăra a respins întotdeauna îmbunătățirile, inclusiv protezele și perucile, pentru că, după cum mărturisește, se simte confortabilă cu ea însăși.” Cei din jurul meu obișnuiau să mă întrebe: „Cum mănânci dacă nu ai dinți?” Ei bine, sunt oameni fără picioare care aleargă la maratoane. E doar o chestiune de percepție”, subliniază Melanie.

Melanie Gaydos a terminat Facultatea de Artă de la New York, dar a fost încurajată de un prieten să devină manechin. Drumul nu a fost însă unul ușor, pentru că nu toți oamenii diferiți au șansa să răzbată, dar Melanie a reușit. „A trebuit să învăț cine sunt și să mă obișnuiesc cu modul meu de a fi”, a adăugat Melanie Gaydos.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase