Ana Obretin
14.12.2019
Magazin

Rod Stewart a devenit cel mai în vârstă cântăreț care ocupă prima poziție în topurile britanice – VIDEO

Rod Stewart a devenit cel mai în vârstă cântăreț care ocupă prima poziție în topurile britanice – VIDEO
Rod Stewart a devenit cel mai în vârstă cântăreț care ocupă prima poziție în topurile britanice, cu albumul „You're In My Heart", lansat pe 22 noiembrie, potrivit bbc.com.

Rod Stewart, în vârstă de 74 de ani și 11 luni, a doborât recordul stabilit anterior de artistul american Paul Simon, pe când era cu trei luni mai tânăr, cu „Stranger to Stranger”, potrivit reprezentanților Official Charts Company.

Dar cea mai în vârstă cântăreață care a ocupat prima poziție în topurile britanice este Vera Lynn. Aceasta s-a plasat pe primul loc în 2014, pe când avea 97 de ani, cu colecția „Vera Lynn: National Treasure”.

Acesta este al zecelea album cu care veteranul artist britanic Rod Stewart ocupă prima poziție în topurile britanice.

Stewart l-a învins la limită, cu o diferență de doar 750 de copii vândute, pe Robbie Williams.

Cel mai recent album al lui Rod Stewart este o versiune instrumentală unor hituri clasice ale sale, precum „Sailing” și „I Don’t Want to Talk About It”. Produs împreună cu Royal Philharmonic Orchestra, albumul a surclasat materialul discografic al lui Robbie Williams „The Christmas Present”, poziționat pe locul al doilea.

Podiumul de săptămâna aceasta este completat de The Who, cu albumul „Who”.

Rod Stewart a devenit cunoscut grație colaborării sale din anii 1960 și 1970 cu grupurile The Jeff Beck Group și The Faces. În 1969 a decis să își lanseze o carieră solo și a devenit celebru cu o serie de hituri precum „Do You Think I’m Sexy?” și „Maggie May”. El este unul dintre cei mai bine plătiți artiști din lume, iar albumele sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii pe plan mondial. Turneul susținut de veteranul muzicii britanice în 2007 l-a plasat pe acesta pe locul al șaptelea în topul celor mai profitabile serii de concerte ale anului respectiv, cu încasări de 49 de milioane de dolari.

 

×
Inchide