Trupa Pink Martini concertează în luna octombrie

Trupa Pink Martini concertează în luna octombrie
Publicat: 31/05/2013, 18:52
Actualizat: 06/04/2019, 04:29

Trupa americană Pink Martini revine la București, pe 15 octombrie, pentru a susține un concert la Sala Palatului, informează organizatorii spectacolului, Events.

Trupa Pink Martini, fermecătoarea combinație de musical și world music, revine pentru o nouă degustare de calibru la Sala Palatului, pe 15 octombrie. Cu senzaționala Storm Large din nou la ancoră și Thomas Lauderdale (pian), fanii se pot aștepta la un concert de zile mari, așa cum Pink Martini a avut întotdeauna la București.

Sunt căutătorii de nestemate printre piesele ce nu merită uitate. Se inspiră din musicalurile romantice ale Hollywoodului anilor 40 – ’50 și se autointitulează „arheologi” muzicali, fiindcă sapă prin înregistrări trecute, prăfuite și redescoperă piese minunate. O orchestră mică de voie bună, Pink Martini a cântat pe aproape toate scenele globului, în aproape toate limbile pământului.

Cel mai bun „Martini muzical” își seduce publicul de ani cu „muzică vintage”, așa cum au numit-o criticii și ziariștii din întreaga lume. De la sonorități clasice la jazz ori ritmuri latino, până la piese românești sau coloane sonore celebre, Pink Martini cântă muzica lumii: „Quizás, Quizás, Quizás”, „Sympathique”, „Donde Estas Yolanda?”, „Una Notte a Napoli”, „Let’s Never Stop Falling In Love” și „Hang On Little Tomato”.

Și-au făcut un obicei din a-și susține concertele din România, nu numai din Capitală, cu casa închisă. Anul trecut, aflați în București tot la invitația Events, au cântat în premieră în limba română, în fața unei săli arhipline, coverul piesei „Până când nu te iubeam” a Mariei Tănase, culeasă de Anton Pann. „Cânt în 14 limbi, dar româna este una dintre cele mai frumoase limbi pe care am auzit-o”, le-a spus Storm Large celor peste 4.000 de fani prezenți atunci, care au aplaudat-o în picioare.

Pianistul Thomas Lauderdale a fost cel care a pus bazele formației, în 1994, pe vremea când era student la Harvard. Aici a cunoscut-o pe China Forbes, „diva” Pink Martini, iar repetițiile din camera de cămin – ariile de Verdi și Puccini interpretate de Forbes și acompaniate de Lauderdale la pian – au reprezentat începutul colaborării celor doi.

Prima piesă a formației, „Sympathique (Je ne veux pas travailler)”, a devenit instant un hit în Franța și a dat numele primului album Pink Martini. Lansat în 1997, „Sympathique” a primit discul de platină în Franța și pe cel de aur în Elveția, Grecia și Turcia. Succesul a fost confirmat șapte ani mai târziu de cel de-al doilea album, „Hang on Little Tomato”, premiat în Germania, Franța, Canada, Grecia și Turcia. „Hey Eugene!”, a treia apariție discografică semnată Pink Martini, oferă ascultătorului o călătorie în jurul lumii, un „studiu arheologic al muzicii, îmbinând melodii și ritmuri din diferite părți ale globului pentru a crea un sound modern”, după cum spune Thomas Lauderdale.

Cel de-al patrulea album din discografia Pink Martini – „Splendor In The Grass” – conține colaborări cu invitați speciali: legendara Chavela Vargas, Emilio Delgado și Ari Shapiro & Courtney Taylor-Taylor. Acestui material i-a urmat, în 2010, albumul „Joy to the World”, iar „A Retrospective” a fost lansat în 2011.

Pe 15 octombrie, accesul în sală va fi permis începând cu ora 19.00, iar spectacolul va începe la ora 20.00. Biletele intră în vânzare de luni, 3 iunie, și sunt disponibile la prețurile de 240 de lei, 200 de lei, 170 de lei, 140 de lei și 110 lei, în funcție de distanța față de scenă.

Biletele pot fi cumpărate online, de pe www.eventim.ro, sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești). În perioada 3 – 5 iunie inclusiv, toate biletele, cu excepția categoriei VIP (240 de lei), au 10% discount.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
OBLIGATORIU pentru cei care au casă la curte. Toți proprietarii trebuie să facă asta
Cu cine petrece Violeta Bănică de Paște: „Abia aștept”
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice