„Ultimul Zburător”, de Ovidiu Georgescu, selectat la Festivalul filmului fantastic de la Bruxelles

Ultimul Zburător, de Ovidiu Georgescu, selectat la Festivalul filmului fantastic de la Bruxelles
Publicat: 03/02/2014, 11:25
Actualizat: 31/07/2014, 14:09

Lungmetrajul „Ultimul Zburător” a fost selectat la cea de-a 32-a ediție a Festivalului internațional de film fantastic de la Bruxelles (BIFFF), din Belgia, care se va desfășura între 8 și 20 aprilie, a anunțat, vineri, regizorul Ovidiu Georgescu, într-o conferință de presă.

Află mai multe știri din lumea filmului pe pagina de Facebook „I like to movie-movie”.

Filmul „Ultimul Zburător”, regizat de Ovidiu Georgescu, va avea premiera în cinematografele românești pe 7 februarie. Distribuția filmului este formată din actorii Gabriel Duțu, Iulia Verdeș, Constantin Cotimanis, Constantin Cojocaru, Marius Bodochi și George Ivașcu.

„Este un film făcut cu efortul multor oameni care nu sunt neapărat din domeniul cinematografiei (…), prin munca benevolă a echipei tehnice și artistice și a minunaților actori cu care am lucrat. (…)”, a spus Ovidiu Georgescu, într-o conferință organizată vineri, după vizionarea de presă a lungmetrajului.

De asemenea, Ovidiu Georgescu a precizat că filmul „Ultimul Zburător” face parte din trilogia „Promissum”. „În a doua parte intrăm în legenda meșterului Manole și ne ducem în lumea ielelor și a zburătorilor și a călușarilor, iar în a treia parte încercăm o distopie și mergem în viitor și încercăm «Miorița», dar va depinde foarte tare de cum va fi primit acest prim film. Vom vrea și noi să vedem cum primește publicul acest film și dacă este nevoie și sunt necesare următoarele două părți”, a spus regizorul.

Pe de altă parte, unul dintre scenariștii filmului, Mihai Mănescu, a precizat că a fost ales pentru prima parte a filmului mitul Zburătorului, fiind „cel mai fezabil pentru genul realism magic”. „Zburătorul este cel care vine dintr-o lume fantastică, ajunge într-o lume reală, ia un personaj dintr-o lume reală, îl duce într-o lume fantastică și apoi îl întoarce transformat. (…) Zburătorul îți deschide o gamă largă de opțiuni pentru părțile următoare”, a spus acesta.

Gabriel Duțu, cel care îl interpretează pe Zanoni, a afirmat că filmul „este o poveste simplă de dragoste, cu happy-end”, precizând că nu vede de ce nu s-ar realiza pelicule cu astfel de teme.

„Mi-a plăcut subiectul, era o poveste de dragoste simplă, cu un happy-end, era o poveste normală, îmi place să cred că, în filmele în care joc, lumea vine nu pentru mine, ci pentru film. Nu se întâmpla nimic neobișnuit, nu se întâmpla nimic rău. Filmul acesta nu era o emanație, personajul nu era o emanație a revoluției. Era un personaj care renunță la nemurire pentru o muritoare. Este un subiect care se tratează peste tot, nu văd de ce nu am putea să facem filme cu happy-end sau povești de dragoste care să prindă la public”, a spus Gabriel Duțu.

„Ultimul Zburător” este un film independent, realizat în totalitate din finanțare privată, produs de Asociația Culturală Promissum și distribuit în România de InterComFilm Distribution.

Lungmetrajul marchează debutul trilogiei fantasy „Promissum”. Toți cei implicați în realizarea acestui film au fost fascinați de povestea lui: un mit clasic al culturii române, cel al Zburătorului, spus sub forma unui basm modern. Filmul este o frumoasă poveste de iubire ce depășește limitele timpului și spațiului, prezentând o lume fascinantă, de mult uitată de o societate atât de cufundată în întunericul materialismului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine