Un videoclip realizat de românii Matei Dima și Khaled Mokhtar, premiat la YouTube Music Awards

Un videoclip realizat de românii Matei Dima și Khaled Mokhtar, premiat la YouTube Music Awards
Publicat: 04/11/2013, 17:01
Actualizat: 26/03/2019, 04:32

Videoclipul „See Me Standing”, al rapperului DeStorm, la realizarea căruia au participat românii Matei Dima (regizor) și Khaled Mokhtar (director de imagine), a primit premiul pentru inovația anului la prima ediție a YouTube Music Awards, care a avut loc duminică seară, la New York.

Videoclipurile au fost alese de un juriu internațional format din muzicieni și fani ai platformei online YouTube, având drept criterii creativitatea, inovația și aprecierea din partea iubitorilor de muzică.

Matei Dima, regizorul videoclipului „See Me Standing”, este stabilit în Los Angeles și este implicat în diverse proiecte cinematografice în America și România. Khaled Mokhtar, director de imagine al acestui proiect, a regizat clipuri pentru artiști români celebri la nivel internațional, precum Inna, Alexandra Stan și Antonia, dar și pentru artiști străini, ca Daddy Yankee, Reik și Juan Magan.

„Proiectul a început cu propunerea lui Matei să lucrăm împreună, el ca regizor și eu pe partea de imagine și postproducție. Am îmbinat experiența mea de regie și imagine pe partea muzicală cu a lui Matei pe partea regiei de film. Am decis să îmbinăm un scurtmetraj într-un music video. Propunerea s-a transformat în video-ul «See Me Standing». Sper să vă placă și vouă”, a declarat Khaled Mokhtar, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

„Am vrut să fac ceva special, pentru că melodia e foarte simplă și îmi doream mult să spun o poveste, așa că am scris conceptul și, susținut de o echipă foarte bună, pur și simplu, l-am filmat exact cum am vrut. Ca orice regizor, am avut dubii și au fost mulți cei care s-au împotrivit ideilor mele, dar trebuie să ai incredere în instinctul tău și să muncești mult. Două luni mai târziu, mi-a sunat telefonul să fiu anunțat că am fost nominalizat la una din cele șase categorii de la YTMA, mai exact, Innovation of the Year. Sunt bucuros că la evenimentul de decernare Youtube Music Awards pot să reprezint România”, a spus și Matei Dima.

La gala YouTube Music Awards, care a avut loc duminică seară, la New York, rapperul Eminem a primit premiul pentru artistul anului, potrivit Reuters.

De asemenea, fetele de la Girls’ Generation, megastaruri în Coreea de Sud, au câștigat premiul pentru cel mai bun videoclip, pentru „I got a boy”.

Duoul hip-hop Macklemore & Ryan Lewis a câștigat premiul pentru debutul anului, în timp Walk off the Earth și KRNFX au primit premiul pentru fenomenul anului, pentru o versiune a piesei „I knew You Were Trouble” a lui Taylor Swift.

Ca o recunoaștere a uriașei cantități de conținuturi generate de utilizatori care poate fi vizionată pe YouTube – de la pisici care cântă până la înregistrări ale unor evenimente importante realizate cu telefonul mobil -, platforma online a instituit premiul pentru răspunsul anului. Trofeul a fost acordat violonistei Lindsey Stirling și Pentatonix, pentru coverul „Radioactive” al Imagine Dragons.

Gala face parte din strategia YouTube de a juca un rol mai semnificativ în industria muzicală și a fost difuzată de platforma online deținută de Google.

Gala a fost prezentată de actorul Jason Schwartzman și artistul Reggie Watts și regizată de Spike Jonze.

YouTube s-a poziționat în ultimii ani ca o sursă majoră de muzică și videoclipuri.

Site-ul de partajare de fișiere video YouTube plănuiește să lanseze, până la sfârșitul anului, un serviciu muzical premium, prin intermediul căruia videoclipurile și melodiile vor putea fi accesate în baza unui abonament. Astfel, utilizatorii YouTube vor putea să acceseze în continuare gratuit vastul catalog de piese muzicale și videoclipuri de pe acest site, însă ei vor avea și opțiunea să plătească pentru acest nou serviciu „premium”. Acest nou serviciu de muzică nu va difuza publicitate și le va oferi utilizatorilor posibilitatea să stocheze melodiile, pe care să le poată asculta chiar și atunci când nu sunt conectați la internet.

Lansarea acestui serviciu muzical cu plată se înscrie în strategia companiei Google de creștere a veniturilor atrase de site-ul de partajare de fișiere video YouTube, pe care l-a cumpărat în anul 2006 pentru o sumă de 1,65 miliarde de dolari.

Odată cu lansarea noului serviciu, YouTube va concura cu nume consacrate precum Spotify, Deezer, Pandora și Rhapsody.

Site-ul de partajare de fișiere video YouTube, proprietate a grupului Google, a devenit una dintre cele mai importante surse de informare din lume, potrivit unui studiu realizat de centrul de cercetare american Pew, publicat în Statele Unite în luna iulie 2012. Acest studiu a evidențiat faptul că subiectele de actualitate au fost cele mai căutate pe YouTube într-o perioadă de 15 luni, între 2011 și 2012.

Totodată, YouTube susține că peste 72 de ore de înregistrări video sunt postate pe site în fiecare minut și că peste patru miliarde de fișiere video sunt vizionate în fiecare zi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului