VIDEO – Primul om care a traversat Marele Canion din SUA pe sârmă

VIDEO - Primul om care a traversat Marele Canion din SUA pe sârmă
Publicat: 24/06/2013, 11:20
Actualizat: 31/03/2019, 00:08

Nik Wallenda, acrobatul supranumit „regele mersului pe sârmă la mare înălțime”, a traversat, duminică, Marele Canion din SUA fără echipament de protecție, stabilind un nou record, informează Discovery Channel, care a transmis în direct evenimentul.

Nik Wallenda a intrat astfel în istorie ca primul om care a traversat Marele Canion mergând pe sârmă. Wallenda s-a aflat la cea mai mare înălțime pe care a încercat-o până în prezent, adică la 457 de metri deasupra râului Little Colorado.

Discovery Channel a difuzat în direct evenimentul în Statele Unite și în alte 223 de țări din întreaga lume, inclusiv în România, în noaptea de duminică spre luni, de la ora 03.00. În România, evenimentul poate fi urmărit și în reluare, marți, de la ora 20.00.

„Am vizitat Marele Canion când eram copil și de atunci am tot am visat să merg pe sârmă într-un decor atât de spectaculos”, a declarat Wallenda, care reprezintă a șaptea generație a legendarei familii de acrobați Flying Wallenda. „Le sunt incredibil de recunoscător localnicilor Navajo, care mi-au îngăduit să îmi îndeplinesc acest vis, și canalului Discovery Channel, care a avut încredere în mine”, a mai spus acesta.

„Categoric, am asistat la un moment istoric”, a declarat Eileen O’Neill, Group President Discovery and TLC Networks. „Nik inspiră enorm de mulți oameni din întreaga lume, încurajându-i să își îndeplinească visurile. Suntem incredibil de mândri că am reușit să aducem acest eveniment în casele unui număr atât de mare de telespectatori din SUA și din întreaga lume”, a adăugat oficialul Discovery.

Wallenda a traversat Marele Canion mergând pe sârmă pe o distanță de aproximativ 425 metri, fără a folosi hamuri sau alte echipamente de siguranță. De altfel, Wallenda este de părere că hamul creează un fals sentiment de siguranță și știrbește măiestria pe care familia lui o șlefuiește de generații. În plus, această încercare fără echipamente de siguranță i-a oferit lui Nick șansa de a-i aduce un omagiu străbunicului său, legendarul Karl Wallenda, care și-a găsit sfârșitul căzând în timpul unei asemenea demonstrații de mers pe sârmă în Puerto Rico, în 1978.

Nick a traversat Marele Canion într-o zonă izolată, administrată de organizația Navajo Nation Parks and Recreation, care a alcătuit un decor spectaculos pentru eveniment.

„A fost o onoare pentru noi ca Nik Wallenda și Discovery Channel să transmită acest eveniment de pe pământurile tribului nostru”, a declarat Geri Hongeva-Camarillo, reprezentantul pentru presă al Navajo Parks and Recreation. „Am avut astfel ocazia de a prezenta întregii lumi frumusețile naturale pe care le avem aici. Sperăm că mulți telespectatori vor transforma Navajo Nation într-una dintre destinațiile lor de călătorie”, a mai spus Hongeva-Camarillo.

Telespectatori din toată lumea au putut fi alături de Nik prin intermediul rețelelor de socializare, în timp ce Discovery Channel a prezentat detalii din viața acestuia, despre familia sa și despre pregătirile dinaintea marii încercări.

Traversarea pe sârmă a Marelui Canion reprezintă al optulea record mondial pentru Nik Wallenda, al cărui palmares include și traversarea Cascadei Niagara pe sârmă, în 2012, mergând din Statele Unite până în Canada. În prezent, Nik se pregătește deja pentru următorul lui proiect important, care ar putea fi traversarea pe sârmă a distanței dintre Empire State Building și Chrysler Building.

Acest eveniment live a fost produs de Peacock Productions pentru Discovery. Gretchen Eisele, Knute Walker și Benjamin Ringe sunt producătorii executivi. Howard Swartz este producătorul executiv pentru Discovery. Alți producători executivi sunt Nik Wallenda, David Simone, Winston Simone și Shelley Ross. Mai multe informații despre eveniment pot fi găsite pe www.discovery.ro, pe Facebook, la Facebook.com/discovery.romania, și pe Twitter, la @DiscoveryRo.

Discovery Networks Europa Centrală & de Est, Orientul Mijlociu & Africa (CEEMEA) face parte din compania media Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK). Discovery Networks CEEMEA le oferă oamenilor posibilitatea de a-și explora universul și de a-și satisface curiozitatea prin intermediul celor 14 branduri de televiziune, în frunte cu Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science și Discovery HD Showcase, dar și prin intermediul produselor și serviciilor comerciale și educaționale de top. Programele sunt difuzate în 27 limbi, ajungând la peste 244 de milioane de abonați din 118 țări, de pe trei continente.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Cine este tânărul din Suceava care și-a pierdut viața după ce a fost lovit cu...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O nouă erupție puternică pe suprafața Soarelui! Semnalele radio din Pacific au fost perturbate