BACALAUREAT 2012. Cum se pregătesc pentru Jocurile Olimpice gimnastele care au picat BAC-ul. Bellu: „Se cunoaște la antrenamente că sunt afectate”

BACALAUREAT 2012. Cum se pregătesc pentru Jocurile Olimpice gimnastele care au picat BAC-ul. Bellu: „Se cunoaște la antrenamente că sunt afectate”
Ce spune antrenorul lotului despre BACALAUREAT 2012

Sesiunea specială din BAC 2012 a fost una cu lacrimi pentru gimnaștii noștri. Zece membri ai loturilor lărgite de gimnastică, care se pregătesc de Jocurile Olimpice de la Londra, au susținut examenul de bacalaureat în sesiunea specială de la sfârșitul lunii mai. Rezultatele au fost dezastruoase, toți cei zece sportivi fiind declarați respinși la BACALAUREAT 2012.

Îngrijorați de rezultatele slabe, părinții sportivilor și-au pus problema retragerii copiilor din loturile olimpice pentru pregătirea sesiunii de bacalaureat de la sfârșitul lunii august. Antrenorul lotului feminin de gimnastică, Octavian Bellu, a dat ca exemplu cazul lui Andrei Vasile, pe care părinții l-au retras din lotul pentru campionatul european în vederea pregătirii pentru sesiunea specială BACALAUREAT 2012.

Bellu: „Este pentru prima dată în peste 20 de ani când gimnastele nu promovează BAC-ul”

Contactat telefonic de gândul, Octavian Bellu a comentat rezultatele sportivelor pe care le antrenează și a criticat modul de alcătuire al subiectelor pentru olimipici.

„Avem un sistem de învățământ dezastruos, dar este și vina fetelor. Este pentru prima dată în peste 20 de ani când gimnastele nu promovează bacalaureatul, deși am aplicat același sistem pe care îl aveam și la Deva, cu profesori care au venit în cantonament pentru a ține cursuri. Nu este ușor când ai opt ore de antrenament pe zi, dar școala este pe primul loc, trebuie să-și construiască un viitor. Gimnastică mai fac câțiva ani. Nu am intervenit nicăieri. Vor da BAC-ul în sesiunea din august, dar nu aici este problema. Este nevoie de un examen special cu adaptarea cerințelor, nu doar data să fie alta. Vorbim despre niște oameni care sunt foarte buni în domeniul lor, se antrenează zilnic, iar noi le dăm aceleași subiecte pe care le au și cei care nu fac altceva decât să meargă la școală. Trebuie să facem o diferențiere între ei”, a declarat antrenorul.

Pentru Octavian Bellu, rezultatul de la BAC este unul greu de „digerat” de către sportive: „Avem timp să le recuperăm până la Olimpiadă, din punct de vedere psihic, dar deja se cunoaște la antrenamente că sunt afectate. Este un examen important din viața unui copil după 12 ani de școală și vă dați seama ca rezultatul nu le-a picat bine, mai ales că s-au pregătit. Cred că din toți acei așa-ziși olimpici fetele de la gimnastică chiar au învățat pentru acest examen”.

Ministrul Educației: Sportivii din lotul olimpic ar putea da BAC-ul în iulie

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat că îl va contacta pe Octavian Bellu și că va încerca, împreună cu departamentul juridic al ministerului, să găsească o soluție pentru ca sportivii de la loturi să susțină bacalaureatul înainte de Olimpiada de la Londra.

„Cunosc problema gimnastelor și este un subiect care mă preocupă. Încercăm să găsim un cadru legal astfel încât sportivii din lotul olimpic să poată susține bacalaureatul în luna iulie. Voi vorbi cu domnul Bellu și îl voi ruga să-mi trimită programul gimnastelor. Sper să găsim o soluție.”, a spus Liviu Pop pentru gândul.

Rata de promovare la sesiunea specială pentru olimpici a BACALAUREAT 2012 a fost de 35%. Așa arată rezultatele la bac ale gimnaștilor:

Lot feminin
Diana Chelaru – respins, nu a luat notă de trecere la limba și literatura română (3,80)
Amelia Racea – respins, a promovat toate probele, dar nu a reușit să obțină media peste 6 (5,16)
Daniela Andrei – respins, nu a luat notă de trecere la limba și literatura română (4,25) și la geografie (3,80)
Diana Trenca – respins, a promovat toate probele, dar nu a reușit să obțină media peste 6 (5,70)

Lot masculin
Adelin Kortong – respins, nu a luat notă de trecere la limba și literatura română (3,30)
Alex Stoian – respins, nu a luat notă de trecere la istorie (4,40)
Doru Iacob – respins, a promovat toate probele, dar nu a reușit să obțină media peste 6 (5,86)
Christian Precup Phong – respins, a promovat toate probele, dar nu a reușit să obțină media peste 6 (5,10)
Robert Ciuculete – respins, nu a luat notă de trecere la limba și literatura română (3,60)
Andrei Vasile Muntean – respins, nu a luat notă de trecere la istorie (4,30)

BACALAUREAT 2012. Totul despre BAC 2012. Calendar, subiecte, rezultate

Inchide