DOSARUL ELODIA. Cristian Cioacă va fi anchetat în libertate. Judecătorii au respins cererea de arestare făcută de procurori. UPDATE

DOSARUL ELODIA. Cristian Cioacă va fi anchetat în libertate. Judecătorii au respins cererea de arestare făcută de procurori. UPDATE
Publicat: 28/11/2012, 20:54
Actualizat: 06/07/2016, 19:14

Cristian Cioacă va fi cercetat în libertate după ce judecătorii au respins miercuri seară cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Dosarul „Elodia”, în care Cioacă este acuzat că și-a ucis soția, pe avocata Elodia Ghinescu, a fost preluat de o nouă echipă de procurori, care au găsit noi probe ce l-ar putea incrimina pe Cristian Cioacă.

Parchetul General a descoperit noi probe în dosarul Elodia și a fost pusă în mișcare acțiunea penală în dosarul vechi de 5 ani, a confirmat pentru gândul avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii. Ea a mai precizat că Cioacă nu a fost arestat, până la acest moment.

În luna septembrie, procurorii au făcut o nouă percheziție în apartamentul din Brașov al lui Cristian Cioacă, de unde au ridicat probe noi, printre care și urme de sânge care ar aparține Elodiei Ghinescu. În acest apartament se presupune că a avut loc crima.

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de la domiciliu în noaptea de 29 spre 30 august 2007 și de atunci trupul ei nu a mai fost găsit, soțul acesteia, polițistul Cristian Cioacă fiind principalul suspect în acest caz. El nu a putut fi însă arestat preventiv, pentru că nu a fost găsit cadavrul Elodiei, fără care acuzația de crimă nu stătea în picioare.

În 8 noiembrie 2011, avocata Elodia Ghinescu a fost declarată moartă, în urma unei sentințe a Judecătoriei Brașov.

Avocata familiei Ghinescu, Crina Marinela Radu, declara că data decesului Elodiei Ghinescu a fost stabilită pentru 30 august 2007. Aceasta preciza că după ce decizia va deveni definitivă și irevocabilă, se va putea cere trimiterea în judecată a lui Cristian Cioacă pentru omor.

Procurorii Parchetului instanței supreme anunțau, în septembrie 2011, că așteaptă hotărârea judecătorească de declarare a morții Elodiei Ghinescu, în acest context analizându-se posibilitatea trimiterii în judecată a soțului acesteia, polițitul Cristian Ciocă, principalul suspect în cazul dispariției avocatei brașovene.

Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) din Brașov a dispărut de acasă la sfârșitul lunii august 2007. Soțul acesteia, polițistul Cristian Cioacă, a anunțat Poliția despre dispariția femeii abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea șefei acesteia, timp în care bărbatul a apelat la cunoștințe pentru a intra în corespondența electronică a avocatei, scopul fiind – potrivit acestuia – acela de a vedea cu ce bărbat se conversa.

Cioacă a spus că doar a căutat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negând faptul că soția sa ar fi moartă.
Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soți și în autoturismul bărbatului. De altfel, instanța supremă a reținut infracțiunea de omor atunci când anchetatorii au propus arestarea polițistului, însă, în lipsa cadavrului, judecătorii l-au eliberat.

Cioacă este judecat și pentru furt de la Elodia

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au finalizat, în luna august 2010, rechizitoriul polițistului Cristian Cioacă și au dispus trimiterea acestuia în judecată pentru „furt între soți”. El a fost achitat de această acuzație.

Potrivit rechizitoriului, s-a constatat că Cioacă și-ar fi păgubit soția de bunuri în valoare de 500.000 de lei și pe familia acesteia de bunuri în valoare de 200.000 de lei. Printre lucrurile revendicate de familia Ghinescu se numără decorații militare, fotografii vechi de familie, văl de borangic, costume naționale, o haină de blană și două rochii de mireasă ale Elodiei.

De asemenea, din cabinetul de avocatură al Elodiei Ghinescu au dispărut bunuri precum: cărți de specialitate, diplome, mobilier și laptop. Cioacă nu a oferit nicio informație despre locurile unde s-ar afla bunurile. Mai mult, „pe parcursul urmăririi penale, el a refuzat să colaboreze cu organele de cercetare penală”, se menționează în rechizitoriu.

Acesta este cel de-al patrulea dosar penal al lui Cioacă, după cel în care este acuzat de omorârea soției sale dispărute de la domiciliu, cel pentru violarea corespondenței prin e-mail a acesteia și cel al cărui obiect este anularea contractului de închiriere a garsonierei din cartierul Tractorul din Brașov.

Cioacă a fost achitat de asemenea și de acuzația de violare a corespondenței electronice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Decizie pentru cei care au permis categoria B. Legea a fost promulgată de Iohannis
Horoscop, 4 mai 2024. Bani și reușite pentru Berbeci. Zodia care trebuie să fie atentă...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple