Locuința bărbatului suspectat că l-a ucis pe preotul din Focșani, percheziționată de anchetatori

Locuința bărbatului suspectat că l-a ucis pe preotul din Focșani, percheziționată de anchetatori
Anchetatorii percheziționează locuința din Focșani a lui Florentin Pușcoiu, reținut duminică, în jurul orei 4.00, de procurorii Parchetului Tribunalului Vrancea pentru uciderea preotului Tudor Marin

Anchetatorii percheziționează locuința din Focșani a lui Florentin Pușcoiu, reținut duminică, în jurul orei 4.00, de procurorii Parchetului Tribunalului Vrancea pentru uciderea preotului Tudor Marin. Inițial, suspectul nu și-a recunoscut fapta, însă în fața probelor care îl incriminau a cedat.

Una din pistele care a condus la prinderea suspectului a fost apelul anchetatorilor către protopopul de Focșani de a îi întreba pe preoții din zonă dacă vreun enoriaș corespunde descrierii din portretul robot și dacă a venit pentru explicații ale versetelor biblice, așa cum a făcut-o Pușcoiu pentru a se apropia de părintele Marin, au declarat surse judiciare.

Florentin Pușcoiu (30 de ani) a lucrat în Italia, iar la un moment dat patronul său l-a acuzat că ar fi sustras anumite bunuri, fapt negat de focșănean. De frica patronului, care își pusese gărzile pe el, Pușcoiu s-a întors în România, unde a început să meargă la biserică, spun sursele citate.

Tânărul a mers la mai mulți preoți pentru a se spovedi, la fel cum a făcut-o și sâmbătă, unde însă a scos cuțitul și l-a înjunghiat în inimă pe părintele Tudor Marin.

Pușcoiu fusese sancționat ulterior pentru port ilegal de cuțit, precizează sursele citate.

Florentin Pușcoiu este acuzat că l-a ucis pe preotul de la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Focșani, el fiind prins de polițiști în apartamentul său din municipiu.

Suspectul a fost dus la audieri, fiind ulterior reținut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului Tribunalului Vrancea, sub acuzația de omor calificat, potrivit procurorului Ioan Lefter, șeful Parchetului Tribunalului Vrancea.

Bărbatul urmează să fie prezentat, duminică, instanței cu propunere de arestare preventivă.

Crima de la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” aflată în Piața Unirii din Focșani a avut loc, sâmbătă, în jurul orei 10.30, la scurt timp după slujbă, când în lăcașul de cult mai rămăseseră doar preotul Tudor Marin și femeia care vindea lumânări, aceasta fiind, de altfel, singurul martor.

Femeia spune că în cursul acestei zile atacatorul a venit de două ori în biserică, fiind îmbrăcat cu o cămașă neagră. Ea afirmă că a doua oară când a venit bărbatul a mers la preot, spunându-i că vrea să îi explice citate din Biblie.

„Avea niște foi în mână. Părintele nu a apucat să se uite. Nu era nici lumină în biserică. L-am văzut apoi pe bărbat fugind, mi-am dat seama că se întâmplase ceva rău, am început să țip. Părintele a apucat să ajungă lângă ușa bisericii, unde s-a prăbușit. Era plin de sânge”, povestea femeia.

La scurt timp, la fața locului a ajuns o ambulanță, însă echipajul medical nu l-a mai putut salva pe preot.

Cuțitul cu care a fost atacat preotul a fost recuperat de criminaliști, care au prelevat probe ADN. De asemenea, în biserică au fost găsite și foile pe care atacatorul le avea în mână și care conțin pasaje din Biblie referitoare la păcat și pedeapsă.

Preotul Tudor Marin era singurul care slujea la această bisetrică, el fiind cel care refăcut în totalitate lăcașul de cult. Tot preotul Tudor Marin este și cel care a reînființat corul bisericii.

El avea doi copii, între care și o fiică, soția liderului sindical Vasile Marica. De altfel, Vasile Marica a ajuns la biserică imediat după crimă. „Era un om extraordinar, care mi-a dat o soție extraordinară, sunt șocat”, a spus liderul sindical.

Enoriașii spun că Tudor Marin, în vârstă de 69 de ani, era unul dintre cei mai apreciați și iubiți preoți din Focșani, el ajutându-i pe enoriași și implicându-se în problemele lor.

Imediat după incidentul de sâmbătă, sute de persoane s-au strâns la biserică, unde au adus flori și au aprins lumânări.

Patriarhia Română decară că este regretabil faptul că tocmai în biserică, unde preotul predică pacea și iubirea față de semeni, un prelat pașnic și venerabil este ucis cu cruzime, crima oribilă arătând starea alarmantă de degradare, violență și nesiguranță a societății de azi.

„Este regretabil faptul că tocmai în biserică, unde preotul predică pacea și iubirea față de semeni, un preot pașnic și venerabil este ucis cu cruzime. Această crimă oribilă arată starea alarmantă de degradare, de violență și de nesiguranță din societatea românească de azi. Prin urmare, este nevoie ca și bisericile, fiind spații de utilitate publică religioasă a comunităților locale, să fie mai bine păzite și protejate. Familiei îndurerate a Părintelui Tudor Marin și parohiei îndoliate din Focșani Patriarhia Română le adresează condoleanțe și se roagă Domnului Iisus Hristos să odihnească sufletul preotului Tudor Marin în ceata drepților”, se arată într-un comunicat transmis de Patriarhia Română.

Inchide