• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

REFERENDUM 2012. Turiștii aflați la mare vor putea vota chiar și la Aqua Magic. Secțiile de votare amenajate pe litoral

REFERENDUM 2012. Turiștii aflați la mare vor putea vota chiar și la Aqua Magic. Secțiile de votare amenajate pe litoral
Turiștii români care se vor afla în weekend pe litoral vor avea posibilitatea de a vota în diferite spații amenajate special pentru ei în stațiunile de la Marea Neagră.

Turiștii români care se vor afla în weekend pe litoral vor avea posibilitatea de a vota în diferite spații amenajate special pentru ei în stațiunile de la Marea Neagră, conform reprezentanților Asociației pentru Promovarea Turismului Litoral-Delta Dunării.

Astfel, cei care ajung în Mamaia pot alege să își exercite dreptul la vot în secțiile amplasate în diferite hoteluri, printre care se numără și unele de lux cum ar fi Savoy sau Bavaria Blu, în restaurante sau chiar în parcul de distracții Aqua Magic.

„Eu cred că este normal să se amenajeze într-o stațiune cum este Mamaia secții de votare în hoteluri”, a declarat pentru gândul Bolat Lacme, șef recepție al Hotelului Tomis din Mamaia, adăugând că în această stațiune vin cei mai mulți turiști.

„Secția va fi amenajată în sala de conferințe a hotelului. Vor veni cei care se ocupă de acest lucru sâmbătă și își vor amenaja singuri spațiul”, ne-a mai explicat reprezentantul hotelului de trei stele de pe litoral care a mai menționat că reprezetanții Poliției au făcut deja verificări ale spațiului respectiv.

Și la hotelul Victoria din aceeași stațiune se desfășoară pregătiri pentru referendumul din data de 29 iulie. „Secția de votare va fi amenajată într-o sală aflată la intrarea hotelului”, a declarat pentru gândul un reprezentant al acestei unități de cazare.

„Acum a venit un domn de la Poliție pentru verificări. Momentan nu a fost amenajată sala”, ne-au mai explicat cei de la hotelul Victoria menționând că mai mult ca sigur clienții lor vor participa la vot la secția respectivă.

Turiștii care se vor afla în acest weekend în stațiunea Eforie vor putea vota în cinci secții amenajate special pentru persoanele din afara localității, iar cei din Vama Veche sau din 2 Mai vor putea să se prezinte în diferite unități de învățământ din zonă.

Secție de votare amenajată într-un bloc din Olimp

Au fost amenajate, de asemenea, secții de votare în diferite hoteluri și restaurante din stațiunile Saturn, Venus și Neptun. Una dintre secțiile de votare din Jupiter a fost amplasată într-un magazin, iar în Olimp se va amenaja un spațiu special într-un bloc.

Românii care vor alege să își petreacă weekend-ul la Năvodari nu vor avea posibilitatea de a vota în spații amenajate în unitățile de cazare sau în restaurante, dar se vor putea prezenta la oricare dintre secțiile din oraș.

Lista completă a secțiilor de votare din județul Constanța poate fi consultată prin accesarea site-ului Autorității Electorale Permanente.

 
×
Inchide