• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

SERGIU NICOLAESCU A MURIT

SERGIU NICOLAESCU A MURIT
Regizorul Sergiu Nicolaescu a murit în acestă dimineață

Regizorul Sergiu Nicolaescu a murit în acestă dimineață, în urma unor complicații cardiace și pulmonare severe. Alături de el s-a aflat cea care i-a fost soție și prietenă, Dana Nicolaescu.

Regizorul Sergiu Nicolaescu se afla internat la terapie intensivă, după ce a fost operat de peritonită, în 28 decembrie, la Spitalul Elias din Capitală, „în contextul afecțiunii digestive cronice benigne cunoscute”, intervenția chirurgicală decurgând fără incidente, a anunțat unitatea sanitară.

Ce este diverticuloza, boala de care suferea Sergiu Nicolaescu

Regizorul a fost operat pe cale laparoscopică, de către echipa chirurgicală a Spitalului Elias.

SERGIU NICOLAESCU A MURIT. Mesajul emoționant al regizorului în Senat: Mai am puțini ani de trăit, vă spun sincer „La revedere!”

„Intervenția chirurgicală a fost impusă de evoluția clinică din ultimele 24 de ore, în contextul afecțiunii digestive cronice benigne cunoscute”, s-a arătat într-un comunicat de presă al Spitalului Elias.

MESAJUL DE CONDOLEANȚE AL LUI VICTOR PONTA

Potrivit reprezentanților Spitalului Elias, peritonita localizată cu punct de plecare apendicular a fost descoperită intraoperator și a fost rezolvată laparoscopic.

„Intervenția chirurgicală a decurs fără incidente, pacientul fiind transferat în compartimentul postoperator pentru continuarea îngrijirilor”, au mai precizat reprezentanții spitalului.

ULTIMUL FILM AL LUI SERGIU NICOLAESCU

Reprezentanții spitalului anunțaseră, cu o zi înainte de operație, că regizorul a fost internat în 26 decembrie, pentru o afecțiune digestivă cronică cunoscută, și urmează tratamentul medicamentos corespunzător.

SERGIU NICOLAESCU A MURIT. Cele mai memorabile filme regizate

Cu o săptămână înainte de internare, Nicolaescu a căzut în timp ce se îndrepta spre garajul său, el suferind un traumatism toracic, respectiv i s-au fisurat câteva coaste.

Filmografia lui Sergiu Nicolaescu – regizor, actor de film, scenarist și producător de film – cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt „Atunci i-am condamnat pe toți la moarte” (1971), „Cu mâinile curate” (1972), „Osânda” (1976), „Ultima noapte de dragoste”, „Nea Mărin miliardar” (1979), „Ciuleandra” (1985), „Mircea” (1989), „Coroana de foc” (1990), „Triunghiul morții” (1999), „Orient Express” (2004), „15” (2005), „Supraviețuitorul” (2008).

SERGIU NICOLAESCU A MURIT. O carieră prolifică, roluri antologice, filme mari

Dacă filmul „Orient Express” a fost cea mai vizionată premieră românească a anului 2004, probabil că cea mai impresionantă producție semnată de regizorul Sergiu Nicolaescu a fost „Mihai Viteazul” (1979), cu Amza Pellea în rolul principal – creație de referință în istoria filmului românesc.

Printre cele mai recente filme ale sale se numără „Ultimul corupt”, lansat la începutul acestui an și care este o continuare a lungmetrajului „Poker” (2010).

Ion Iliescu: M-a cutremurat vestea morții lui Sergiu Nicolaescu

Inchide