Aroganțe și PUZ-uri: ”Primarul General trebuie să fie un garant al respectării legislației în vigoare și de bună credință. Chiar dacă se numește Nicușor Dan”

Aroganțe și PUZ-uri: ”Primarul General trebuie să fie un garant al respectării legislației în vigoare și de bună credință. Chiar dacă se numește Nicușor Dan”
Marius Pavel, consilier CGMB: ”Primarul General trebuie să fie un garant al respectării legislației în vigoare”
Publicat: 04/06/2021, 10:30

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, nu încetează să-i uimească pe bucureșteni. Parcă și-a propus să rămână în mentalul colectiv drept “primarul care spune lucruri trăznite”. Sau, poate, restul lumii nu are capacitatea să înțeleagă profunzimea vorbelor pe care, dezlânat și fără vlagă, le rostește în cadrul conferințelor de presă. Conferințe de presă ce se vor a fi adevărate modele de urmat pe linia… transparenței. Și, chiar a unei comunicări…eficiente.

Însă, problema este mult mai profundă. Până la urmă, Primarul General nu trebuie să fie un excelent comunicator. În fond, există instituția purtătorului de cuvânt. Dar, Primarul General trebuie să fie un garant al respectării legislației în vigoare. Trebuie să fie un bun administrator. Trebuie să fie și transparent în adevăratul sens al cuvântului. Și, mai trebuie să fie, și de bună credință. Chiar dacă se numește Nicușor Dan.

Din păcate, însă, Nicușor Dan dă dovadă de orice. Mai puțin de transparență, bună credință, respectarea legii.

În ședința de Consiliu General i-am adresat o întrebare legată de controversata decizie cu privire la anularea PUZ-urilor de sector, dar și în ceea ce privește “mandatul de reprezentare” pe care el, în calitate de Primar General, îl are, potrivit legii, în relație cu instituțiile Statului Român, mandat acordat de Consiliul General. În cazul de față, cu Tribunalul București.

Cu o nonșalanță periculoasă a subliniat faptul că el respectă legea, mormăind chestiuni pe lângă subiect. Însă, locurile stau pe dos. Pentru Nicușor Dan respectarea legii înseamnă o nouă… aroganță. Respectarea legii se traduce prin interpretarea ei. O interpretare lipsită de transparență care generează ilegalități.

Deci, o primă întrebare legitimă este “care lege respectă Nicușor Dan?” Legea junglei, poate. Petru că dacă ar fi respectat, cu adevărat, legea, atunci ar fi trebuit să cunoască, el sau “și lui”, prevederile art. 3 din Hotărârea CGMB nr. 393 din 8 decembrie 2020, prin care se stipulează clar faptul că pentru fiecare acțiune în parte Primarul General solicită un mandat din partea Consiliului General. Acest lucru nu s-a întâmplat.

Mai mult, prin poziția exprimată și asumată de Primarul General (adresa 3913 din 31.05.2021 și 3954 din 02.06.2021), adresele acestea nu numai că nu apără interesele Consiliului General, dar ajută reclamantul să câștige, încălcând, astfel, prevederile art. 2 din Hotărârea CGMB nr. 393.

Deci, unde este respectarea legii? De fapt, nu este! Este la fel ca apa… caldă! Mai grav este că aroganțele domnului Nicușor Dan pe linia respectării legii sunt semnalate chiar de colegii de coaliție. Chiar Prefectul Capitalei susținea recent că nu s-a respectat legea în ceea ce privește delegarea atribuțiilor către city manager cu ocazia ședinței de aprobare a bugetului.

De la începutul mandatului, Nicușor Dan face tot felul de aroganțe. Dacă în primele luni se puteau încadra în categoria “primar atipic”, acum sunt exemple de “cum nu trebuie să fie un Primar” sau “Primar de coșmar” cu transparență… redusă.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat,...
Ce avere îi lasă Prodanca lui Reghecampf! Ce se va întâmpla la partaj, după divorț
CAZ HALUCINANT în România! Un doctor a anunţat că NU mai consultă pacienţi nevaccinaţi. Poziţia...
Cabluri roase de şoareci în Bucureşti. Rozătoarele au întrerupt funcţionarea unor semafoare
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Viitorul val de cancer din Europa. Avertismentul experților: „Rezultatul este o bombă cu ceas”
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
AVERTISMENT lansat de președintele Micrososft: Există deja sistemul „O persoană, un dosar”
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ajutoare de 2.000 de EURO pentru această categorie de români. Cum obțin banii, de fapt
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
COD ROȘU de alertă în România: Raed Arafat, anunț cutremurător: Suntem sub incidența avertizărilor
Știrea zilei. Ce a pregătit Pfizer pentru întreaga omenire
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...