Aroganțe și PUZ-uri: ”Primarul General trebuie să fie un garant al respectării legislației în vigoare și de bună credință. Chiar dacă se numește Nicușor Dan”

Aroganțe și PUZ-uri: ”Primarul General trebuie să fie un garant al respectării legislației în vigoare și de bună credință. Chiar dacă se numește Nicușor Dan”
Marius Pavel, consilier CGMB: ”Primarul General trebuie să fie un garant al respectării legislației în vigoare”
Publicat: 04/06/2021, 10:30

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, nu încetează să-i uimească pe bucureșteni. Parcă și-a propus să rămână în mentalul colectiv drept “primarul care spune lucruri trăznite”. Sau, poate, restul lumii nu are capacitatea să înțeleagă profunzimea vorbelor pe care, dezlânat și fără vlagă, le rostește în cadrul conferințelor de presă. Conferințe de presă ce se vor a fi adevărate modele de urmat pe linia… transparenței. Și, chiar a unei comunicări…eficiente.

Însă, problema este mult mai profundă. Până la urmă, Primarul General nu trebuie să fie un excelent comunicator. În fond, există instituția purtătorului de cuvânt. Dar, Primarul General trebuie să fie un garant al respectării legislației în vigoare. Trebuie să fie un bun administrator. Trebuie să fie și transparent în adevăratul sens al cuvântului. Și, mai trebuie să fie, și de bună credință. Chiar dacă se numește Nicușor Dan.

Din păcate, însă, Nicușor Dan dă dovadă de orice. Mai puțin de transparență, bună credință, respectarea legii.

În ședința de Consiliu General i-am adresat o întrebare legată de controversata decizie cu privire la anularea PUZ-urilor de sector, dar și în ceea ce privește “mandatul de reprezentare” pe care el, în calitate de Primar General, îl are, potrivit legii, în relație cu instituțiile Statului Român, mandat acordat de Consiliul General. În cazul de față, cu Tribunalul București.

Cu o nonșalanță periculoasă a subliniat faptul că el respectă legea, mormăind chestiuni pe lângă subiect. Însă, locurile stau pe dos. Pentru Nicușor Dan respectarea legii înseamnă o nouă… aroganță. Respectarea legii se traduce prin interpretarea ei. O interpretare lipsită de transparență care generează ilegalități.

Deci, o primă întrebare legitimă este “care lege respectă Nicușor Dan?” Legea junglei, poate. Petru că dacă ar fi respectat, cu adevărat, legea, atunci ar fi trebuit să cunoască, el sau “și lui”, prevederile art. 3 din Hotărârea CGMB nr. 393 din 8 decembrie 2020, prin care se stipulează clar faptul că pentru fiecare acțiune în parte Primarul General solicită un mandat din partea Consiliului General. Acest lucru nu s-a întâmplat.

Mai mult, prin poziția exprimată și asumată de Primarul General (adresa 3913 din 31.05.2021 și 3954 din 02.06.2021), adresele acestea nu numai că nu apără interesele Consiliului General, dar ajută reclamantul să câștige, încălcând, astfel, prevederile art. 2 din Hotărârea CGMB nr. 393.

Deci, unde este respectarea legii? De fapt, nu este! Este la fel ca apa… caldă! Mai grav este că aroganțele domnului Nicușor Dan pe linia respectării legii sunt semnalate chiar de colegii de coaliție. Chiar Prefectul Capitalei susținea recent că nu s-a respectat legea în ceea ce privește delegarea atribuțiilor către city manager cu ocazia ședinței de aprobare a bugetului.

De la începutul mandatului, Nicușor Dan face tot felul de aroganțe. Dacă în primele luni se puteau încadra în categoria “primar atipic”, acum sunt exemple de “cum nu trebuie să fie un Primar” sau “Primar de coșmar” cu transparență… redusă.

Prima divă a ţării şi-a pierdut minţile! Are tendinţe criminale, "influenţată de droguri şi alcool"....
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Fiul lui Cătălin Zmărăndescu îl distruge pe tatăl său! Scandalul de la Survivor a declanșat...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Indonezia îşi mută capitala. Parlamentul a votat să înlocuiască Jakarta. Cum se va numi noua...
Cea mai FIERBINTE ÎNTREBARE în 2022: Merită să faci FOOD DELIVERY cu Dacia Spring?
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Importanța bateriei unei mașini!
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort. O tragedie....
Liviu Dragnea e în culmea fericirii! Un mare duşman a primit o lovitură fără precedent
Exclusiv. Va fi scos AUR în afara legii? George Simion aruncă bomba. Cine va candida...
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...