Atentat la sănătatea bucureștenilor!

Atentat la sănătatea bucureștenilor!
Atentat la sănătatea bucureștenilor!
Publicat: 25/06/2021, 14:20
Actualizat: 25/06/2021, 15:19

Situația din București, transformat în numai 9 luni în Noul București, se degradează continuu. Și acest lucru nu este semnalat numai de politicieni. Politicieni care ar putea avea un discurs subiectiv. Starea jalnică în care a ajuns Noul București este semnalată de cetățeni. Acei cetățeni care au crezut în minciunile de campanie pe care Nicușor Dan le-a spus. Cu convingere. Cu convingerea mincinosului care știe că nu va aduce bunăstare. Din contră, va aduce haos și disconfort. Însă, nu pentru “ai lui”. Ci, pentru restul. Restul care au sperat la altceva. Dar, altceva mai bine. O himeră frumos ambalată sub forma unui discurs populist. Atât.

Noul București este sub asediul șobolanilor și al gunoaielor. Acele gunoaie care stau pe stradă. Despre celelalte gunoaie poate vom discuta. Cândva. În viitorul apropiat. Cu subiect și predicat. Fără patimă. Doar obiectiv. Nicușor Dan și colega de coaliție – franțuzoaica de la 1 – vorbesc despre orice. Însă, despre șobolani și gunoaie tăcerea domnește. Probabil că și în capul lor este un vid asurzitor.

Însă, realitatea (dovedită cu înscrisuri!) dovedește atentatul la sănătatea bucureștenilor pe care Nicușor Dan, cu știință sau cu inconștiență, l-a făcut. Din nou, Nicușor Dan a ignorat legea. Nu ar fi pentru prima oară. Însă, de această dată implicațiile sunt de … “pușcherie”. Acel cuvânt pronunțat cu multă delicatețe și duioșie de franțuzoaica de la 1.

După ce, în mod voit și meschin, a pus piedici instituționale Companiei Municipale Eco Igienizare București prin reducerea finanțării, ignorarea semnalelor reprezentanților și specialiștilor, Nicușor Dan a dispus reducerea suprafețelor pe care urmează să fie aplicate tratamentele specifice activității de deratizare, dezinsecție și dezinfecție (DDD).

Altfel spus, Primarul Municipiului București, din proprie inițiativă sau, poate, consiliat de vreo specialistă a unei Capitale Europene, a decis ca activitățile de DDD să se desfășoare doar pe 20% din totalul suprafețelor. Care a fost motivul? Pe ce s-a fundamentat această decizie? Probabil că doar Nicușor Dan știe. Deși, am dubii că înțelege gravitatea situației.

Mai mult, trecând peste atentatul la sănătatea cetățenilor despre care, evident, că nu dă nici măcar 2 bani, sunt oare respectate prevederile minime legale prevăzute de ordinul 82 al ANRSC? Dar art. 106 din același ordin? Care este, oare, motivația eliminării locurilor de agrement și piețelor/târgurilor din activitatea de DDD?

Oricât de rău intenționat, mișel și animat de interese mai puțin transparente ai fi, să pui în pericol sănătatea cetățenilor este o dovada clară de prostie. Aceste decizii nu numai că sunt un atentat la sănătatea cetățenilor, dar reprezintă și fapte penale ce țin de…”pușcherie”.

De data asta chiar ai depășit orice limită de iresponsabilitate, impostură și prostie administrativă!

ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
S-a aflat! Gina Pistol, 'zburată' de la Chefi! Care e motivul incredibil
FOTO. O gimnastă a renunțat la sport și s-a apucat de OnlyFans! Face o avere...
Lipsa de calciu se vede pe piele și unghii. Semnele că ai carență de calciu
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Câţi IT-işti are fiecare judeţ. Cluj şi Timiş la vârf, Mehedinţi şi Giurgiu la coadă
Mașinile pe motorină au o problemă majoră când vine iarna. Iată rezolvarea
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Prima țară din UE care elimină toate restricțiile împotriva COVID-19
S-a aflat! Gina Pistol, 'zburată' de la Chefi! Care e motivul incredibil
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Afacerile cu deșeuri, sparte de procurorii constănțeni! S-a lăsat cu percheziții! Video
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Vestea ȘOC a momentului despre polițistul care a ucis-o pe Raisa. Ce s-a întâmplat peste...
Secretul lui Nicolae Ciucă! Unde locuieşte, de fapt, premierul României. Vecinii săi au spus totul
A ajuns de urgență la spital! Gabriela Cristea a primit vestea cu lacrimi în ochi....
Adevărul de la raft. De unde vin de fapt produsele de la Kaufland
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...