Axa fanatică a terorismului anti-israelian: Iran – Hezbollah – Hamas

Axa fanatică a terorismului anti-israelian: Iran - Hezbollah - Hamas
Publicat: 07/10/2023, 20:21

Israelul este din nou în război cu terorismul. Organizația teroristă palestiniană Hamas a atacat populația israeliană cu rachete. Serviciul național de salvare al Israelului a informat că peste 100 de persoane au fost ucise în urma atacurilor. În spitalele din Israel sunt tratați de urgență sute de răniți, inclusiv zeci în stare critică.

Atacurile Hamas asupra Israelului au fost declanșate în colaborare cu Iranul. Republica islamică este principalul stat-sponsor al terorismului palestinian. Administrația Biden, prea preocupată de pregătirea anului electoral 2024, cu ajutorul militar dat Ucrainei pentru a rezista în fața invaziei ruse, a uitat de pericolul iranian.

Deși Hamas este format din teroriști palestinieni suniți, liderul organizației Yahya al-Sinwar a adoptat strategia pragmatic profitabilă a ignorării diferențelor teologice (eternele dispute între musulmanii suniți și musulmanii șiiți). Ca să facă rost de armament din partea Iranului, Hamas a dat paradoxal o mână de ajutor regimului lui Bashar al Assad sub protecția regimului Islamic de la Teheran. Calculele strategice ale liderului Hamas au dat roadele scontate. Iranul a pompat imediat bani și armament în organizația teroristă Hamas, utilizând-o ca pe un vârf de lance otrăvit împotriva Israelului. Hamas știe că este folosit de iranieni, dar îi convine acest rol de pion al Teheranului. Sinwar a și declarat deschis în presa arabă că Republica Islamică Iran este cel mai mare susținător financiar și militar al Hamas. La rândul său, regimul de la Teheran se laudă că toate rachetele folosite de Hamas în Gaza au fost create cu sprijinul său.

Iranul introduce ilegal arme în Gaza via Libia (cu complicitatea Turciei și Qatarului). Așa a reușit, în timp, Hamas să își consolideze un arsenal anti-israelian impresionant. Forțele de apărare ale Israelului au estimat că Hamas deține până la 15.000 de rachete produse la nivel intern după modele iraniene și cu tehnologie iraniană. Iranul a ajutat Hamas să își creeze un arsenal de război letal. Teroriștii palestinieni au acum la dispoziție rachete iraniene cu o precizie sporită, cu o rază de acțiune mai lungă, cu focoase mai grele și lansatoare îmbunătățite (tip A-120). Hamas dispune acum și de drone kamikaze Shahab care seamănă foarte mult cu modelul Ababil al Iranului. Hamas poate lansa până la 27 de rachete pe minut împotriva unor ținte la distanță de Tel Aviv, putând provoca victime israeliene în masă.

Autoritățile israeliene i-au tot cerut lui Biden să asigurare un mecanism strict de monitorizare – cu supravegherea personală a importurilor – pentru a preveni exportul de armament către Hamas. Administrația americană pare să nu înțeleagă talentul extremiștilor palestinieni din Hamas de a confecționa rachete din materiale aparent inofensive, care scapă oricărui control vamal vigilent.

Insistența guvernului de la Ierusalim ca americanii să interzică orice contrabandă de-a lungul granițelor entității palestiniene din Fâșia Gaza nu a fost auzită. Autoritățile de la Washington ar fi trebuit să constrângă Egiptul să blocheze orice transfer de materiale trimise de iranieni prin Libia sau Sudan. Administrația Biden a cam asistat indiferentă în ultima vreme la evoluțiile din zonă.

Israelul a tot tras semnale de alarmă americanilor, explicându-le că o modalitate de a bloca sprijinul iranian pentru organizația teroristă Hamas este să contracareze prin toate mijloacele influența tot mai mare a Teheranului în Orientul Mijlociu. Administrația Biden ar fi putut cere statelor arabe (în special Irak, Arabia Saudită și Oman) să încheie acorduri de normalizare suplimentare cu Israelul. În acest fel s-ar fi putut combate activitățile terorismului palestinian finanțat de Iran. Pentru că regimul de la Teheran se află sub presiunea protestelor din interiorul Iranului vrea să se salveze dând foc la întreg Orientul Mijlociu. Îi folosesc pe teroriștii palestinieni din Hamas ca să poarte un război clandestin prin intermediari (war by proxy) cu Israelul. În regiune funcționează astfel, în timp, cea mai periculoasă axă a demenței fanatice anti-israeliene dirijată de regimul de la Teheran: Iran – Hezbollah – Hamas.

CITIȚI ȘI:

Stare de război în Israel! Mai mulți terorişti s-au infiltrat pe teritoriul israelian, după un atac cu rachete fără precedent

Imagini de groază din Israel! Femei torturate și ucise de teroriști, populația este sub asediu

Bogdan Rădulescu
Bogdan-George Rădulescu, jurnalist, analist politic. Jurnalist între 1995-2015 (Radio România Internațional, Radio România Actualități). A fost mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Halep, aproape de MARELE VIS. Tatăl său a dat personal vestea fabuloasă
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto