UPDATE. Bilanțul primei zi de război, după atacul Hamas în Israel: Peste 70 de morţi şi sute de răniţi. Femei răpite, violate, ucise. Urmează riposta

UPDATE. Bilanțul primei zi de război, după atacul Hamas în Israel: Peste 70 de morţi şi sute de răniţi. Femei răpite, violate, ucise. Urmează riposta
Sursa foto: profimedia
Publicat: 07/10/2023, 14:50
Actualizat: 07/10/2023, 21:07

Cel puțin 7o de israelieni, civili și militari, au fost uciși de la începutul atacului masiv al grupării teroriste Hamas, susține Magenul David Adom. Peste 950 de persoane sunt rănite grav, notează Times of Israel. Bilanțul tragic a urcat, după ce cifrele au fost ulterior actualizate de autoritățile israeliene, potrivit aceleiași surse. 

UPDATEJoe Biden a declarat sâmbătă că Statele Unite ale Americii sunt pregătite să ofere „toate mijloacele adecvate de sprijin” Israelului după atacul grupării Hamas. Biden a avertizat „orice altă parte ostilă Israelului” să nu încerce să profite de criza provocată de Hamas. Autoritățile din Israel au prezentat noi informații despre urmările atacului Hamas anunțând că 70 de israelieni au fost uciși și 985 au fost răniți.

UPDATE ora 19.00:  Urmează ca președintele american Joe Biden și premierul Netanyahu să vorbească în curând. Liderii din întreaga lume fac, apel la calm și reținere. Premierul israelian anunță riposta: ”Suntem în război şi vom câştiga! Inamicul va plăti un preţ pe care nu l-a cunoscut niciodată”.

Israel a confirmat oficial că Hamas a luat „ostatici și prizonieri de război”, conform purtătorului de cuvânt al forțelor de apărare, generalul de brigadă Daniel Hagari. Deocamdată, numărul celor răpiți este necunoscut, cel al morților rămâne la ordinul zecilor, dar peste 70.

„Există ostatici și prizonieri de război pe care Hamas i-a luat. Există, de asemenea, morți în rândul soldaților FDI. Nu avem încă un număr exact – suntem în război”, a spus el, potrivit CNN.

Zeci de morți și sute de răniți, violuri, jafuri crime

Până în prezent, 908 răniți au fost transportați la spitale israeliene, a precizat Ministerul israelian al Sănătății. Separat, cel puțin 40 de persoane au murit în Israel, au declarat anterior oficialii. Neoficial, se vorbește de femei răpite, violate sau ucise.

Pe de partea celaltă a zidului, în Gaza, aproape 200 de persoane au murit și peste 1.600 sunt rănite, a declarat ministerul palestinian al sănătății.

UPDATE ora 16.00 Cel puțin 40 de persoane au fost ucise și peste 700 au fost rănite în atacul asupra Israelului

Cel puțin 40 de persoane au fost ucise și peste 700 au fost rănite de la începutul atacului masiv al grupării teroriste Hamas, a declarat serviciul de urgență Magen David Adom, acesta fiind un update al bilanțului tragic al zilei de sâmbătă.

Ministerul Sănătăţii din Israel spune că 779 de persoane au fost spitalizate.

De asemenea, Hamas a susținut că a luat o serie de ostatici din Israel în Fâșia Gaza. Nu a existat nicio confirmare din partea Israelului.

Știrea inițială. Primul bilanț al deceselor, după ce Israelul a fost atacat cu rachete 

Este primul bilanț al morților, după ce Israelul a fost atacat cu rachete de Hamas. Datele sunt preliminarii și cu siguranță odată cu scurgerea orelor cifrele vor crește. Premierul Israelului a promis că riposta va fi una extrem de dură.

De asemenea, preşedintele consiliului regional Shaar ha-Negev a fost ucis într-un schimb de focuri. Serviciul de urgență Magen David Adom raportează  că cel puțin 22 de persoane au fost ucise de la începutul atacului masiv al grupării teroriste Hamas. Există peste 70 de persoane grav rănite, potrivit unui purtător de cuvânt.

Celulele teroriste ale grupării din Gaza s-au infiltrat în mai multe comunități din sudul țării. Se așteaptă ca bilanțul victimelor să crească, notează Times of Israel. De asemenea, preşedintele consiliului regional Shaar ha-Negev, Ofir Liebstein, a fost ucis în timpul luptelor cu teroriștii Hamas sâmbătă dimineață, conform autorităților locale.

„Ofir a fost ucis când a mers să apere un oraș în timpul atacului terorist”, precizează consiliul. Adjunctul șefului consiliului, Yossi Keren, îi ține în prezent locul.

Times of Israel scrie și că Hamas publică imagini care arată cum membri săi capturează mai mulți soldați israelieni în timpul unui atac asupra unei baze militare de la granița cu Fâșia Gaza. Alte clipuri care circulă online pretind că arată civili israelieni luați ostatici de grupul terorist.

Benjamin Netanyahu a transmis un mesaj israelienilor

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a transmis un mesaj israelienilor, după atacul cu rachete de sâmbătă dimineață.

”Suntem în război şi vom câştiga! Inamicul va plăti un preţ pe care nu l-a cunoscut niciodată”, a spus el, precizând că a decis o convocare masivă a rezerviştilor.

Liderul israelian le-a cerut, de asemenea, cetăţenilor să respecte instrucţiunile de siguranţă.

Aripa armată a mişcării palestiniene Hamas a anunţat, sâmbătă dimineaţă, că a lansat „Operaţiunea Al-Aqsa Flood” împotriva Israelului. „Am decis să punem capăt tuturor crimelor ocupaţiei”, a declarat Mohammad Deif, comandantul Brigăzilor Ezzedine al-Qassam. Peste 2.500 de rachete au fost lansate.

Citiți și: VIDEO | Imagini de groază din Israel! Femei torturate și ucise de teroriști, populația este sub asediu

VIDEO | Israel este în război. Turiștii români trebuie să părăsească urgent țara, recomandă MAE. 800 de pelerini așteaptă să fie evacuați

EXCLUSIV | Scandal pe Aeroportul Otopeni! Un grup de turiști refuză îmbarcarea spre Tel Aviv. „Nu vrem să urcăm în avion, să ne cumpărăm moartea!”

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
McDonald’s va vinde, în premieră, burgeri mai mari