La așa capete, așa măsuri! La atâta prostie, tot atâtea Valuri!

La așa capete, așa măsuri! La atâta prostie, tot atâtea Valuri!
Adina Anghelescu-Stancu: ”Dacă dreptate nu e, Justiție nu e!” (OPINIE)

Pandemia nu a lua sfârșit! Așa spun vocile specialiștilor. Și nici nu e greu să îți dai seama că ceea ce afirmă ei este realitatea pură. Totuși, nu pot să înțeleg cum România pare a trăi în visul roz al unei crize sanitare care nu a fost depășită. Dimpotrivă. Acest Val 4, care își arată colții din ce în ce mai agresiv, ne prinde cu 130 de locuri în minus pe saloanele de Terapie Intensivă-internări din cauza celor două incendii de la Piatra Neamț și Matei Balș. Anchetele sunt la top secret, deocamdată.

Atenție, Valul 4 îi prinde pe mulți cu slipul în vine, după ce au benchetuit gură-n gură, mură-n mură, pe litoral sau pe unde le-o fi fost distracția. Imaginile din vacanțe sunt grăitoare și alarmiste. În timp ce virusologi și medici renumiți din toată lumea avertizau că nevaccinații vor fi nișa prin care coronavirusul va încerca din răsputeri să supraviețuiască, românașii noștri, manipulați, intoxicați cu cele mai tâmpite comentarii și informații, s-au lăsat duși de val și refuză și acum vaccinarea. Ceea ce ei nu au înțeles până acum este că vaccinul, deși nu te protejează total, îți dă șansa de a nu ajunge la ATI. Și dă o șansă medicilor din spitale să nu mai fie supraaglomerați, superstresați, ba mai mult, oferă șansa altor oameni – care anul trecut nu aveau loc pentru a fi internați cu alte boli, acute sau cronice – să fie tratați corespunzător. Pentru că și ei dreptul la sănătate.

Deunăzi, profesorul dr. Adrian Streinu-Cercel, președinte al Comisiei de sănătate din Senat, a considerat că este momentul să iasă public cu un semnal de alarmă îngrijorător. Și a spus că Valul 4 nu este ultimul. Da, cred asta, pentru că acest Guvern este incapabil să ia măsuri la momentul oportun.

Suntem prea delăsători și conduși de niște incapabili care gândesc totul doar prin prisma politicului. Lor li se aprind beculețele în cap doar când este vorba de interese de partid, de alegeri, iar hastagiștii care au ajuns și ei la vârful Puterii sunt puși de forțe obscure, din afară, pe pilot automat și satisfac planurile stăpânilor acestei colonii (eticheta reală pusă de multă vreme de analistul Ilie Șerbănescu).

Idei din ce în ce mai năstrușnice apar pe agenda mai marilor zilei, cum ar fi stimulentele pentru cei care vor să se vaccineze. Păi, nu e discriminatoriu? O să sară vaccinații care vor întreba de ce ăstora li se dă, iar lor nu li s-a dat? Asta aduce a abjectă mită mascată!

Un om se vaccinează dacă vrea, conștientizând că acesta este antidotul cel mai la îndemână de a nu ajunge în ATI și, în cazul în care se contaminează, cantitatea de virus pe care ar da-o mai departe ar fi infinit mai mică decât cea pe care o transmite un nevaccinat. Asta mi-au explicat și mie specialiștii și cred că ei știu cel mai bine, nu Ghiță din deal, nici judecătorul X din instanță, bucătarul de la restaurant, zugravul, profesorul de latină, coafeza, polițistul de la rutieră, fotbalistul Pix, economistul Stix, ginecologul sau dentistul.

Eu admit să iau lecții de la cei specializați în domeniul care mă interesează și de care eu nu am habar. Alții, în schimb, și-au găsit de mult doctorul de familie în Google și pe rețelele de socializare și au certitudini lipsite de orice argumente științifice. Și din păcate, mai sunt și consecvenți.

Scriam mai sus că nu ducem lipsă de idei năstrușnice. Sau întârziate. Cum ar fi obligativitatea, abia de-acum încolo, ca în școli și universități să fie folosite doar măștile medicale, nu și cele textile. Asta înseamnă că măștile textile nu sunt bune. Și nu au fost niciodată. Mă întreb, totuși, de ce le-a trebuit atât timp ca să introducă această obligativitate? Până acum, piața a fost plină – și este în continuare – de măști textile, fashion. Cu buzițe, cu steluțe, lăcrămioare, smile-uri, limbi scoase, merișoare și inimoare. Care mai de care. De parcă asta era important, să arătăm bine, să fim cool, haioși, frenetici, ieșiți din comun, în ton cu vestimentația, și nu să ne protejăm eficient! O fi așa, că masca textilă nu te protejează. Posibil, dar să ne zică tanti de la Sănătate de ce mentorul ei Voiculescu nu a dat această veste cât a frecat menta pe la Sănătate! Că eu m-am săturat de impostură până peste cap.

Revin la acest VAL 4. Nu suntem pregătiți. Suntem luați prin surprindere pe vecie. De la iarnă la vară și invers. Că alte două anotimpuri aproape că au și dispărut. Suntem suciți și imponderabili. Rezultatul votului ne ia prin surprindere, gunoaiele așijderea, creșterea prețurilor, la fel, saltul euro, crizele economice, alea sanitare, ura vecinilor, prostia.

Am ajuns un popor cu lideri compromiși din start, fără viziune. Ar trebui să ne uităm în oglindă. La noi, aici, ceva mai jos, și apoi la cei de sus. Sau mai bine zis, de jos în sus și de sus în jos. O apă și-un pământ. Aștia care conduc țara, ăștia care ne fac legile, ăilalți care le aplică, nu sunt veniți de pe Marte. Sunt, ca și noi, produsul societății în care trăim. Și în care, după un an și jumătate de pandemie și o vară de euforie, coronavirusul, pe mutește și hoțește, a profitat și a supraviețuit, iar acum lovește din plin.

Acum, intră în ecuația lui distructivă și copiii. Cazurile în rândul copiilor cresc. Cresc și decesele. Mulți dintre internați sunt tineri. Cu forme grave. Și majoritatea nevacinați. Din 20 august, se tot umflă statistic cifrele în buletinul oficial, încet dar sigur. Ce facem? Ce faceți? Vă treziți? Când vă treziți, puneți-vă măcar o întrebare, atâta vă rog: cât costă un vaccin per cap de cetățean și cât costă tratamentul în spital pentru un bolnav COVID? Tratamentul este de sute, dacă nu de mii de ori mai costisitor. Credeți că Big Pharma nu știe asta? Știe, tace și profită la greu. În fond, există atâția fraieri care-i sprijină într-o formă sau alta.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”