Nicușor Dan, pe tobogan!

Nicușor Dan, pe tobogan!
Publicat: 21/12/2021, 10:00

Despre primarul general al Capitalei s-au scris multe. Și se vor mai scrie. Nicușor Dan nu încetează să-i surprindă pe bucureșteni. Evident că într-un mod negativ. Surprizele lui Nicușor Dan pentru bucureșteni sunt … originale. La fel de originale ca el. Atât de originale încât bucureștenii se gândesc, cu înfrigurare, ce le mai rezervă viitorul. Cu Nicușor Dan, viitorul nu sună deloc bine! Nici pentru bucureșteni, dar nici pentru consilierii generali.

În ședința Consiliului General, consilierii generali i-au pregătit o surpriză. Evident că nu se spune direct „Amice, ești…impostor!”. Însă, se spune indirect. Practic, consilierii generali, la unison, propun achiziționarea de servicii de consultanță, asistență și/sau reprezentare juridică. Cu alte cuvinte, lui Nicușor Dan i se retrage calitatea de a reprezenta, în justiție, Consiliul General.

Eh, asta da știre! Dacă până acum, indiferent de culoarea politică, toată lumea i-a spus lui Nicușor Dan faptul că „acrobațiile” în cazul unor procese pot conduce la situații cu implicații juridice pentru toată lumea, acum, primarul general primește cartonașul roșu! De ce? Trecând peste prevederile Codului de Procedură Civilă și reglementările Codului Administrativ, realitatea ne arată că Nicușor Dan, pe zi ce trece, devine un pericol nu numai pentru bucureșteni. Adică, faptul că apa caldă este rece, iar anul de mandat este un an pierdut, ba chiar jalnic în opinia unor reprezentanți ai presei, „jongleriile” în cadrul proceselor aflate pe rol reprezintă vulnerabilități majore pentru administrația publică locală.

Este adevărat că, din punctul de vedere al lui Nicușor Dan, faptul că reprezentantul autorității publice locale susține punctul de vedere al reclamantului pare o normalitate. Însă, doar pare. Adică, mai pe nicăieri pe planeta asta, un asemenea comportament nu este că nu numai normal, dar încalcă și interesele autorității publice locale. Mai mult, atunci când nu ai un mandat explicit din partea Consiliului General, este cea mai clară dovadă de desconsiderare a legii, a Consiliului General. Dar mai înseamnă și un lucru mai grav: lipsa de respect a intereselor cetățenilor.

Din păcate, în ultimul an, bucureștenii și nu numai au văzut ce înseamnă Nicușor Dan la Primăria Generală. Au simțit pe pielea lor ce înseamnă impostura și incompetența. Și, la fel de important, plătesc factura deciziilor aberante și halucinante pe care Nicușor Dan le adoptă. Le adoptă fără a înțelege că demersul său nu este orientat pentru binele general. Fără a înțelege că, la finalul zilei, toate aceste decizii stupide vor genera penalități. Penalități pe care tot bucureștenii le vor suporta. Însă, în tot acest timp, în Noul București imaginar al lui Nicușor Dan totul pare să fie în ordine.

Între timp, în București, în viața reală și nu cea imaginară, Nicușor Dan este sancționat de consilierii generali.

ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
S-a aflat! Gina Pistol, 'zburată' de la Chefi! Care e motivul incredibil
FOTO. O gimnastă a renunțat la sport și s-a apucat de OnlyFans! Face o avere...
Lipsa de calciu se vede pe piele și unghii. Semnele că ai carență de calciu
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Câţi IT-işti are fiecare judeţ. Cluj şi Timiş la vârf, Mehedinţi şi Giurgiu la coadă
Mașinile pe motorină au o problemă majoră când vine iarna. Iată rezolvarea
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Prima țară din UE care elimină toate restricțiile împotriva COVID-19
S-a aflat! Gina Pistol, 'zburată' de la Chefi! Care e motivul incredibil
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Afacerile cu deșeuri, sparte de procurorii constănțeni! S-a lăsat cu percheziții! Video
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Vestea ȘOC a momentului despre polițistul care a ucis-o pe Raisa. Ce s-a întâmplat peste...
Secretul lui Nicolae Ciucă! Unde locuieşte, de fapt, premierul României. Vecinii săi au spus totul
A ajuns de urgență la spital! Gabriela Cristea a primit vestea cu lacrimi în ochi....
Adevărul de la raft. De unde vin de fapt produsele de la Kaufland
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...