Relativitatea (in)compatibilității!

Relativitatea (in)compatibilității!
Publicat: 14/09/2021, 12:03

Politicienii se încăpățânează să ofere, aproape zilnic, exemple de “așa NU”. Adică, de cum nu trebuie să fi în politică. De fapt, chestiunea de “așa nu” nu este valabilă doar pentru politicieni și politică. Este ceva de ține de bun simț, de respectul de sine, dar și de respectul față de ceilalți. Ceilalți pe care chiar dacă i-ai convins (mințindu-i!), trebuie să ai, totuși, decența de a nu continua cu…minciuna. În fine, aceste personaje ne arată fața hidoasă a propriului lor comportament. Pentru ei, orice este discutabil. De la legislație și până la principii. Iar, când principiile devin discutabile și interpretabile, atunci totul este pierdut.

De un an de zile, Nicușor Dan ne demonstrează, zilnic, relativitatea. A început cu apa caldă. Ulterior, apa caldă s-a dovedit că era…rece. Până la urmă senzația de căldură sau rece este…relativă, nu? Același primar general încerca să ne convingă de faptul că nu este indicat să avem căldură în case. Adică, dacă ai 18 grade (în plină iarnă!) atunci este bine. De unde știa primarul? Din experiența altor țări! Țări pe care, evident, nu le-a menționat. Oricum, totul este…relativ. Vă amintiți, probabil, și episodul concediului de odihnă. Evident, tot o chestiune…relativă. De fapt, pentru Nicușor Dan chiar totul este relativ. Pare-se că el plutește într-o relativitate pe care nici chiar el nu o înțelege.

Recent, Nicușor Dan a (mai!) descoperit un concept drag lui. Acela de “incompatibil”. Practic, întregul mandat de până acum al lui Nicușor Dan pare că se situează între relativitate și incompatibilitate. Termenul de “incompatibil” a devenit din ce în ce mai uzitat în limbajul cotidian. De cele mai multe ori, prin acest termen se face referire la “ceva care nu poate exista simultan cu altceva”. Cu alte cuvinte, nu poți să fii doi într-unul. Însă, este…relativ. De ce? Pentru că Nicușor Dan a demonstrat că este doi într-unul. Adică, și Primar General, dar și director general al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB). Și, nu numai că, în viziunea lui, poate deține două funcții în același timp, însă a fost și puțin…ubicuu (și în concediu și la servici!).

Această situație pare că este un soi de haz de necaz. Însă, lucrurile sunt mult mai profunde și mai grave. Sunt profunde pentru că arată o anume tipologie a impostorului din politică. A celui ce, venind – chipurile – din zona societății civile, a ajuns să ocupe o funcție de demnitate publică. O funcție ce presupune binele general. Binele comunității pe care ai promis să îi promovezi interesele. Interesele legitime. Comunitate formată atât din cetățeni ce ți-au acordat încrederea, cât și din cetățeni pentru care propaganda electorală nu a avut niciun efect. Imediat ce s-a cocoțat pe o funcție a uitat de ce este acolo. Sau, poate, că nu a înțeles niciodată ce presupune să fii primar general. Evident, în afară de a aștepta ca un polițist local să îți deschidă portiera.

Acest model comportamental este și sursa de lehamite a cetățenilor care nu numai că nu se implică în vița societății. Dar, fug scârbiți de hidoșenia unor politicieni care nu numai că sunt impostori, dar se află într-o profundă stare de incompatibilitate. Atât din punct de vedere legal, cât, mai ales, din punct de vedere moral. Impostura politicienilor și profunda stare de incompatibilitate în care se află sunt cauza stării în care se află societatea. Însă, pentru Nicușor Dan totul este relativ. Și adevărul, dar, mai ales, starea de (in)compatibilitate…

Tags:
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Cuplu-bombă în showbiz! Cu cine se iubește fiica lui Hagi. E cunoscut și el
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și...
Ce semne îți dă corpul când ai saturația de oxigen scăzută. E un simptom fatal...
Cine este femeia cu care Liviu Vârciu a înșelat-o pe Anda Călin, la doar două...
Ce meserie va avea Simona Halep, după ce va renunța la cariera de jucătoare: `Nu...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Măsuri adoptate de CMBSU după ce Capitala a trecut de incidenţa 3 la mie. Mai...
Modelul ELECRTIC Dacia Spring a ajuns pe OLX. Chilipir sau țeapă?
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Șeful Moderna dezvăluie când se va încheia pandemia. „Delta plus Beta, următoarea mutație pe care...
Cuplu-bombă în showbiz! Cu cine se iubește fiica lui Hagi. E cunoscut și el
Cât de DĂUNĂTOARE este sexualitatea reprimată. Urmările pot fi GRAVE
NEWS ALERT! Irinel Columbeanu, în stare SEVERĂ la spital! A ajuns cu salvarea, detalii de...
Greșeala pe care o fac mulți români când bagă hainele în mașina de spălat. La...
ALO, mai faceți și voi CURĂȚENIE prin WC-urile hipermarketurilor?
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost GĂSIT SPÂNZURAT. Primele informații
Anunțul momentului pentru ce care au TELEFOANE MOBILE! Decizia care dă totul peste cap în...
Florin Călinescu a șocat o țară întreagă. S-a aflat, în sfârșit, adevărul. Nimeni nu credea...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...