S-a ales praful și de… încredere

S-a ales praful și de… încredere
Publicat: 17/08/2021, 10:04
Actualizat: 17/08/2021, 11:16

Săptămâna ce s-a încheiat a fost la fel de halucinantă. Nu mă refer la performanța politică a domnului Cîțu. Ci, la modelul pe care l-a oferit tuturor românilor. Și celor care susțin actuala coaliție, dar și celor care au alte opțiuni politice. Un exemplu groaznic din perspectiva mesajului. Pe scurt, primul ministru al României a uitat să menționeze un incident din tinerețe. Un incident ce, la acel moment, a generat aplicarea unei sancțiuni penale. Este drept că respectiva sancțiune nu a fost dată de o autoritate a Statului Român. Ci, de o autoritate a unui partener… strategic!

Problema nu este cât și ce a consumat. Nici măcar faptul că s-a urcat la volan într-o avansată stare de ebrietate. Până la urmă este dreptul oricărui om politic să fie… iresponsabil.

Problema cea mai mare este nonșalanța cu care a bagatelizat acest subiect. Și el – primul ministru -, dar, mai ales, colegii de partid ai săi. Aproape toți, la unison, și-au amintit faptul că, în tinerețea lor, au comis fapte asemănătoare. Adică, ei – susținătorii lui Cîțu – sunt toți la fel. Adică, politiceni cu memorie selectivă. Politicieni cu fapte de viață discutabile și puțin onorante. Dar și politicieni ce nu transmit… încredere!

De fapt, încrederea este elementul esențial al “neînsemnatului” incident din SUA, de acum 20 de ani! Prin această minciună prin omisiune, Florin Cîțu a reușit să dinamiteze tot ce înseamnă încrederea cetățenilor în politicieni. Dar și în autoritățile statului. Pentru că, să nu uităm, cetățenii trebuie să știe faptul că Florin Cîțu atunci când scoate, silabisind, vreun cuvânt pe gură, el vorbește în numele Guvernului României. El nu vorbește în numele vreunui simplu cetățean. Nu! El emite puncte de vedere ce influențează în modul cel mai direct viața românilor. De la muncitorul din salubritate și până la judecător, de la arhitect și până la profesorul din clasă, de la medic și până la ofițerul din Armată, Poliție sau servicii secrete! Inclusiv, deciziile sale influențează chiar și rata creditelor pe care le au românii!

Mai mult, se naște întrebarea: ce știm despre aleșii noștri? Aparent, totul! În realitate, nimic! Avem doar aparența unei cunoașteri. Atât și nimic mai mult! La fel, avem aparența încrederii în politicieni. În realitate, nici măcar această încredere nu există! Și, poate, că lipsa încrederii vine să justifice și “eșecurile”. De exemplu, ce încredere mai poate genera Florin Cîțu în condițiile în care a mințit cu zâmbetul pe buze? Ce încredere mai are mesajul său “vaccinul înseamnă…cafeaua cu prietenii?” Ce încredere mai are afirmația “ne angajăm să asigurăm investiții în economie”? Dar “aveți încredere în noi că ne interesează de bunăstarea românilor?” Z-E-R-O!

Tot în această cheie, care este nivelul de încredere pe care îl transmite Administrația Prezidențială! Repet! Administrația Prezidențială! Nu Klaus Iohannis! Nici măcar Administrația Prezidențială – privită în cheia instituțională – nu mai generează încredere! La fel, nici ei! Politicienii care luptă pentru binele… românilor! Pe bune?

“Incidentul” Florin Cîțu demonstrează profunda impostură din România! Demonstrează și dublul limbaj al unui președinte care, în altă situație, urla, din toți rărunchii, că nu admite penali în funcții publice! Ei, realitate îl lovește fix în față! Și, fi cu alesul său la tronul puterii! Cum ar spune domnul Klaus Iohannis…GHINION!

Acest incident mai demonstrează și faptul că încrederea lipsește cu desăvârșire. Și, nu pentru că românii sunt “precauți”. Ci, pentru că “aleșii” sunt impostori. Este un cuvânt greu. Însă, impostura îi definește!

Și, mai ridică o discuție. Mai tehnică. Potrivit legii, demnitarii (categoria lor este stabilită de legislația specifică!) au acces la informații clasificate. Accesul este garantat de calitatea de demnitar. Poate că această abordare ar trebui reanalizată. Sau, poate, ar putea rămâne așa cum este. Și, ar trebui schimbat modul obținerii dreptului de a pilota…avioane. Adică, dacă tot este pe încredere, de ce nu ar avea și dreptul de a pilota avioane? Întrebarea este: cine ar fi atât de inconștient încât să se urce cu ei în avion?

Tags:
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
S-a aflat! Gina Pistol, 'zburată' de la Chefi! Care e motivul incredibil
FOTO. O gimnastă a renunțat la sport și s-a apucat de OnlyFans! Face o avere...
Lipsa de calciu se vede pe piele și unghii. Semnele că ai carență de calciu
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Câţi IT-işti are fiecare judeţ. Cluj şi Timiş la vârf, Mehedinţi şi Giurgiu la coadă
Mașinile pe motorină au o problemă majoră când vine iarna. Iată rezolvarea
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Prima țară din UE care elimină toate restricțiile împotriva COVID-19
S-a aflat! Gina Pistol, 'zburată' de la Chefi! Care e motivul incredibil
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Afacerile cu deșeuri, sparte de procurorii constănțeni! S-a lăsat cu percheziții! Video
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Vestea ȘOC a momentului despre polițistul care a ucis-o pe Raisa. Ce s-a întâmplat peste...
Rusia va ataca Ucraina! Semnalul care provoacă îngrijoare maximă în Europa
A ajuns de urgență la spital! Gabriela Cristea a primit vestea cu lacrimi în ochi....
Adevărul de la raft. De unde vin de fapt produsele de la Kaufland
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...