ACORDUL VERDE AL UE. Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE): ”Voi susține obiectivele pe termen mediu și lung ale Green Deal, dar numai după ce Comisia Europeană va evalua efectele crizei COVID-19 asupra economiilor europene”

ACORDUL VERDE AL UE. Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE): ”Voi susține obiectivele pe termen mediu și lung ale Green Deal, dar numai după ce Comisia Europeană va evalua efectele crizei COVID-19 asupra economiilor europene”
Publicat: 08/05/2020, 17:03
Actualizat: 08/05/2020, 17:24

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European (ITRE), a declarat că va suține Acordul Verde al UE   (Green Deal) după o evaluare, într-un studiu de impact, a Comisiei Europene în ceea ce privește efectele COVID-19 asupra economiilor europene. Eurodeputatul a subliniat că  „este nevoie de un studiu de impact pentru obiectivul ambițios de reducere a emisiilor de carbon cu 50 – 55% până în 2030, care trebuie să țină cont în mod obligatoriu de efectele crizei COVID-19”.

Cristian Bușoi, a condus vineri o ședință a Comisiei ITRE care l-a avut ca invitat principal pe Frans Timmermans, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene

„Dialog cu vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans: Voi susține obiectivele pe termen mediu și lung ale Green Deal, dar numai după ce Comisia Europeană va evalua corect, într-un studiu de impact, efectele crizei COVID-19 asupra economiilor europene.

Am prezidat, astăzi, ședința Comisie pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European, care l-a avut ca invitat principal pe Frans Timmermans, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene. Domnia sa a subliniat că Acordul Verde European (Green Deal) rămâne obiectivul strategic pe termen lung al Uniunii Europene și poate reprezenta, în opinia sa, o oportunitate excelentă pentru relansarea economică a Uniunii. Prin investițiile în tehnologii curate, verzi, în tehnologii ale viitorului, industria UE își va crea un avantaj important în competiția de pe piața internațională”.

Dialog cu vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans: Voi susține obiectivele pe termen mediu și lung ale…

Publicată de Cristian Bușoi pe Vineri, 8 mai 2020

Eurodeputatul a subliniat că  „este nevoie de un studiu de impact pentru obiectivul ambițios de reducere a emisiilor de carbon cu 50 – 55% până în 2030, care trebuie să țină cont în mod obligatoriu de efectele crizei COVID-19” 

„În calitate de președinte al Comisiei pentru Industrie din Parlamentul European l-am asigurat pe vicepreședintele Timmermans că ITRE va susține obiectivele pe termen mediu și lung ale Green Deal. Am insistat însă și am subliniat importanța realizării de către Comisia Europeană a unui studiu de impact pentru obiectivul ambițios de reducere a emisiilor de carbon cu 50 – 55% până în 2030, care trebuie să țină cont în mod obligatoriu de efectele crizei COVID-19.

Trebuie ca industria europeană: sistemele energetice, industriile poluante, industria transportului, agricultura să poată să absoarbă în continuare investițiile și să fie ajutate să facă față presiunii de a se alinia la obiectivele Green Deal, fără a pune în pericol locurile de muncă și fără a exista riscul creșterii prețurilor la energie electrică, combustibili, alimente, autoturisme sau alte produse și servicii”.

Adresându-se comitetului pentru mediu al Parlamentului European (21 aprilie), vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, responsabil pentru Acordul Verde European, Frans Timmermans a asigurat eurodeputații că este posibilă o recuperare „verde”

Timmermans susține că Acordul Verde al UE (Green Deal)  este o modalitate de a dovedi viitorul economiei și de a reduce dependența Europei de combustibilii fosili și de a obține neutralitatea netă.

Raportor pentru opinie BUDG (Comisia pentru Buget), pentru finanțare,  este Siegfried Mureșan, potrivit site-ului Parlamentului European.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee